Шоколадно-гречане печиво: рецепт Валентини Хамайко

21 лютого 2018, 10:00
Відома телеведуча поділилася фірмовим рецептом печива

Валентина Хамайко. Фото: прес-служба

"Люблю готувати печиво. По-перше, це дуже легко і швидко, по-друге, – чудове доповнення до недільного чаювання, а по-третє, так приємно, коли родина насолоджується корисною випічкою. Гречане печиво дуже подобається дітям, тому що воно хрустке і зі смаком шоколаду", – розповіла Валентина Хамайко.

Шоколадно-гречане печиво

Реклама

Фото: прес-служба

Інгредієнти:

Реклама
  • 100 г гречаного борошна
  • 160 г пшеничного борошна
  • 1/2 ч. л. розпушувача
  • 80 г масла
  • 120 г чорного шоколаду
  • 130 г меду
  • 40 г сметани
  • 1 яйце
  • дрібка солі
  • 100-150 г кунжуту або волоських горіхів для посипання

Рецепт приготування:

1. На водяній бані розтоплюємо масло, шоколад і мед. Розмішуємо до однорідності і даємо охолонути.

2. У чаші для замішування тіста перемішуємо гречане і пшеничне борошно, додаємо сіль і розпушувач.

Реклама

3. До теплої шоколадно-медової маси додаємо сметану і яйце. Розмішуємо до однорідності та додаємо до сухої суміші з борошном.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ

4. Замішуємо тісто. Збираємо в шар, перекладаємо на дощечку і формуємо руками ковбаску. В діаметрі вона повинна бути близько 4-5 см. Часто поверхню буває потрісканою, це нормально. Гречане борошно не містить клейковини, тому тісто виходить крихким.

5. Розстеляємо харчову плівку. Вона повинна бути довше нашої заготовки з тіста. На плівку насипаємо сирий кунжут або подрібнені горіхи, викладаємо на них заготовку з тіста.

6. Обвалюємо нашу ковбаску з тіста в посипання і загортаємо туго в плівку. кладемо до холодильника на 2 години.

7. Знімаємо плівку і нарізаємо ковбаску з тіста ножем, товщиною 0,5 см. Притримуйте рукою тісто при нарізанні. Печиво повинне мати рівну і чисту форму. Так ми формуємо печиво.

8. Викладаємо на пергамент і випікаємо до готовності при 175-180 градусах

Фото: прес-служба

На замітку: Співвідношення гречаної і пшеничної муки можна змінювати. Якщо хочете отримати гречаніший смак, спробуйте взяти 160 гречаного борошна і 100 г пшеничного. Таке тісто буде важче вимішувати, але смак гречки буде яскравіше.

Нагадаємо, раніше Валентина Хамайко ділиласярецептом лимонного кексу. Вона також розповіла, як приготувати медовик з халвою.