Шоколад може запобігти розвитку діабету

5 вересня 2017, 02:45
В ході випробувань експерти давали мономери епікатехіну тваринам, які харчувалися продуктами з високим вмістом жирів

Фото: pixabay.com

Шоколад може запобігти розвитку діабету, пропонує нове дослідження вчених з Університету Брігама Янга. Це можливо завдяки тому, що з'єднання в какао, відомі як мономери епікатехіну, підсилюють секрецію інсуліну в конкретних клітинах. Ці сполуки також запобігають розвитку ожиріння і збільшують здатність організму справлятися з високим рівнем глюкози в крові. Хоча дослідження проводилося тільки на тваринах, фахівці вважають, що людям можуть знадобитися вищі рівні даних сполук, щоб отримати користь, передає "Ортодокс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

В ході випробувань експерти давали мономери епікатехіну тваринам, які харчувалися продуктами з високим вмістом жирів. Було встановлено, що мономери епікатехіну посилюють здатність бета-клітин секретувати інсулін, захищають від ожиріння і підвищують можливості клітин боротися з високим рівнем цукру в крові і окислювальним стресом. Мономери епікатехіну активізують мітохондрії в бета-клітинах, що приводить до збільшення кількості АТФ (джерела енергії для клітин), викликаючи вивільнення більшої кількості інсуліну.

"Отримані результати допоможуть нам наблизитися до ефективнішого використання цих сполук в харчових продуктах і добавках для підтримки нормального рівня глюкози в крові, а також потенційно затримати або запобігти розвитку діабету другого типу", – говорить професор Ендрю Нейлсон.

Раніше вчені назвали п'ять способів, як перетворити шоколад на ліки.