Гарячий шоколад. Фото: pixabay
Розчинний гарячий шоколад може містити стільки ж солі, скільки морська вода. Про це повідомили вчені з Лондонського університету королеви Марії, передає "Бі-бі-сі".
Під час дослідження британські вчені проаналізували 28 категорій продуктів і з'ясували, що, незважаючи на обіцянки виробників зменшити вміст солі в продуктах, нормальна її кількість була лише в булочках.
Так, з'ясувалося, що в розчинному гарячому шоколаді кількість солі перевищувала максимально допустимі значення майже в 16 разів, роблячи його таким самим за солоністю з морською водою, в якій міститься 1 мг солі на 100 мл рідини. Також вміст солі було підвищено в консервованому рибному супі, копченій рибі і чіпсах.
При цьому вчені нагадали, що на день людині необхідно споживати менше 5 г солі, але середній житель Європи і США перевищує норму вдвічі.
Відомо, що надмірне споживання солі призводить до безлічі проблем зі здоров'ям, починаючи від набряків через затримку рідини в організмі і закінчуючи ожирінням і хворобами серця.