Іван Міланович Фото: instagram.com/milan.i.m
Переможцем "МайстерШеф" 8-й сезон став 25-річний білорус Іван Міланович. Він отримав кубок "МайстерШеф", винагороду 500 000 гривень і навчання в паризькій школі Le Cordon Bleu.
У своєму профілі Instagram Іван розповів, як правильно готувати стейки, щоб вони виходили соковитими і смачними.
"Попри мою божевільну любов до морепродуктів, всі друзі і знайомі вважають моїм фірмовим блюдом саме стейки. Буває важко знайти гарну стейкову яловичину, але якщо у вас це вийде, ось кілька лайфхаків", – написав Іван Міланович.
- Я не люблю важкі маринади. Тим більше найпоширеніші – з майонезом і цибулею! Вони дуже забивають смак самого м'яса. Зазвичай для маринаду я використовую свіжий чебрець, розмарин, оливкову олію і мелений перець.
- Важливо працювати з м'ясом дуже ніжно і не розтягувати його. Інакше волокна розповзуться, і стейк буде схожий на відбивну.
- Солю м'ясо перед смаженням. Якщо додати сіль до маринаду, вона витягне всі соки.
- Налийте олію на сковорідку і киньте кілька гілочок чебрецю, розмарину і пару роздавлених зубчиків часнику. Обсмажте буквально 1-1,5 хвилини і дістаньте. Так спеції віддадуть свій аромат олії, на якій потім смажитиметься м'ясо. Головне, щоб спеції не почали підгорати!
- Свіжий розмарин і чебрець зараз продаються в кожному магазині. Якщо гілочки спецій поставити в склянку з водою і прибрати в холодильник, то вони будуть залишатися свіжими до двох тижнів.
- Смажу м'ясо я на високій температурі, до золотистої скоринки. А доводжу до потрібного ступеня підсмажування в духовці. Коли відправляєте м'ясо в духовку, покладіть зверху невеликий шматочок вершкового масла. Так стейк буде соковитішим.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом азіатської закуски від учасника "МайстерШеф" Івана Мілановича.