Сім поширених помилок, які заважають приготувати смачне картопляне пюре

17 листопада 2018, 11:31
Через них пюре виходить клейким і неапетитним

Купуйте спеціальну картоплю для варіння Фото: freepik.com

Картопляне пюре – одна з найпопулярніших страв на нашому столі. Чому у одних господинь цей гарнір виходить смачним, повітряним і ніжним, а у інших – схожим на клейстер? Вся справа у важливих деталях і дрібницях.

1. Використовуєте невідповідні сорти картоплі. Вибирайте сорти картоплі з великим вмістом крохмалю. З них легко виходить ніжне і повітряне пюре. Також вони прекрасно вбирають в себе спеції. Бульби картоплі червоних або білих сортів перетворюються в однорідну вершкову масу набагато складніше, та й на смак вони не такі ніжні.

Реклама

2. Не підсолюєте воду. Під час варіння гранули крохмалю набухають і поглинають воду. Відповідно, якщо ви підсолити воду, то картопля стає солоною. Це призводить до того, що вам не потрібно досолювати картоплю під час розтирання, і забезпечує однорідний приємний смак.

3. Опускаєте картоплю в киплячу воду. Опустіть картоплю у воду з холодною водою, підсоліть її, поставте на великий вогонь. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і доведіть картоплю до готовності. Якщо ви опускаєте картоплю в киплячу воду, то процес приготування йде неоднорідно: зовнішня частина картоплі почне розвалюватися до того, як внутрішня частина звариться повністю.

4. Не повністю зливаєте воду. Якщо ви хочете, щоб пюре мало смак картоплі, а не води, переконайтеся, що ви добре злили воду після варіння. Якщо не виходить злити воду повністю, поставте картоплю в каструлі, в якій його варили, на дуже маленький вогонь. Залишки води випаруються, картопля підсушиться.

Реклама

5. Додаєте інгредієнти відразу з холодильника. Масло, яке ви додаєте в пюре, має бути кімнатної температури. А молоко або вершки – теплими. Це дозволить зробити пюре однорідним, без грудочок.

6. Занадто довго або інтенсивно розтираєте. Переминати варену картоплю потрібно дуже делікатно. Використання, наприклад, кухонного комбайна призводить до того, що крохмаль перетворюється в клейковину, роблячи ваше пюре неапетитним. Той самий ефект відбувається і при дуже довгому розтиранні картоплі.

7. Готуєте пюре задовго до його подачі на стіл. Найкраще готувати пюре безпосередньо перед подачею на стіл. Ніч в холодильнику додасть цьому гарніру смак картону. Якщо вже так склалося, що вам потрібно подати вчорашнє пюре, то розігріти його краще на пару. Якщо у вас немає пароварки, то можна просто помістити пюре у вогнетривку ємність і поставити над каструлею з киплячою водою (не робіть вогонь дуже великим).

Реклама

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом ідеального картопляного пюре. Ми також повідомляли, що дієтологи розвінчали найпопулярніші міфи про картоплю.

Дивіться відео, як правильно сортувати картоплю: