Скинути зайве до 8 березня: дієта, голодувати на якій не доведеться

25 лютого 2016, 16:05
Готове меню на кожен день дієти

Щоб ті самі штани сиділи як треба.

Уже зовсім скоро нас чекає самий жіночий весняне свято – 8 Березня. До дати ікс залишилося два тижні, і багатьом здається, що за цей час можна лише встигнути купити плаття, яке приховує проблемні зони. Але це не так. "Схуднути за два тижні – це реальність, – стверджує дієтолог, к. м. н. Олександра Кириленко. – Існує збалансована дієта, яка допоможе жінкам всього лише за пару тижнів підготуватися до свята. До її складу входять продукти, які допоможуть позбутися від 1-2,5 кг в тиждень". Експерт поділилася дієтою з читачками "Сегодня" і попередила: вона підходить всім, але якщо є проблеми з шлунково-кишковим трактом, то перш, ніж на неї сідати, потрібно порадитися з лікарем.

ДВОТИЖНЕВА ДІЄТА

Реклама

1-й день

Сніданок: каша "5 круп" (200 г) з молоком (2,5% жирності), 30 г адигейського сиру, трав'яний чай.

Обід: 1 варене яйце, 300 г тушкованої капусти з кропом і петрушкою, стакан томатного соку.

Реклама

Вечеря: 200 г вареної білої риби, 100 г зелені і листя салату, 1 червоний болгарський перець.

2-й день

Сніданок: каша "5 круп" (200 г) з молоком (2,5% жирності), 30 г адигейського сиру, трав'яний чай, зерновий сухарик.

Реклама

Обід: 100 г вареної риби, листовий салат або салат із зеленої капусти з 1 ч. л. рослинного масла (300 г).

Вечеря: 100 г запеченої індички, стакан кефіру.

3-й день

Сніданок: каша "5 круп" з молоком, чорна кава, зерновий сухарик (2 шт.).

Обід: 1 великий тушкований кабачок або 300 г тушкованої суміші "Овочевий мікс" з рослинним маслом (1 ч. л.).

Вечеря: 2 варені яйця, 200 г вареної індички, 200 г салату з капусти з оливковою олією.

4-й день

Сніданок: каша "5 круп" з молоком, чорну каву або чай з молоком.

Обід: 1 варене яйце, вінегрет з картоплею та олією (200 г), 30 г твердого білого сиру.

Вечеря: Печені яблука з корицею (2 шт.), 100 г сиру (5%-ної жирності).

5-й день

Сніданок: сира терта морква з соком лимона (300 г), трав'яний чай.

Обід: 200 г запеченої або приготовленої на пару риби, склянка томатного соку.

Вечеря: печені яблука і гарбуз з родзинками (200 г).

6-й день

Сніданок: каша "5 круп" з молоком, сир адигейський або моцарелла (30 г), трав'яний чай або чорна кава з молоком.

Обід: парові тефтелі з курятини (300 г), відварна цвітна капуста (200 г).

Вечеря: 2 яйця, зварених круто, салат з сирої моркви і листя салату з маслом (300 г).

7-й день

Сніданок: каша "5 круп" з молоком, трав'яний чай.

Обід: індичка, запечена з травами (200 г), зелені овочі (броколі, капуста грюнколь), зелень – всього 300 г.

Вечеря: яблука печені з гарбузом і родзинками (200 г).

8-й день

Сніданок: каша "5 круп" з молоком, трав'яний чай або чорна кава.

Обід: 200 г білої риби, запеченої у фользі або рукаві, рукола, базилік, салат айсберг – 300 г

Вечеря: 1 яйце, зварене круто, 300 г салату "Щітка" (натерті моркву, буряк, капуста, корінь селери) з рослинним маслом.

9-й день

Сніданок: сира терта морква з соком лимона (300 г), трав'яний чай.

Обід: кролик, запечений з цукром і морквою (300 г), склянка томатного соку.

Вечеря: печені яблука з 0,5 пачки сиру (5% жирності) – 100 г.

10-й день

Сніданок: каша "5 круп" з молоком, трав'яний чай або чорна кава.

Обід: 1 яйце, вінегрет, заправлений рослинним маслом (300 г), 15 г твердого сиру.

Вечеря: грецький салат (300 г), запечене м'ясо індички (100 г).

11-й день

Сніданок: каша "5 круп" з молоком, трав'яний чай, зерновий сухарик.

Обід: великий кабачок (1 шт.) або брокколі (300 г), приготовані на пару, 1 ст. л. оливкового масла.

Вечеря: 1 яйце круто, 200 г вареної яловичини, салат зі свіжої капусти з зеленню (300 г).

12-й день

Сніданок: каша "5 круп" з молоком, чорна кава, зерновий сухарик.

Обід: варена риба (200 г), салат з овочів, капуста з рослинною олією (300 г).

Вечеря: варена індичка (100 г), зелений салат (з будь-якої зелені) – 200-300 г.

13-й день

Сніданок: каша з кіноа на воді (200 г), трав'яний чай або чорна кава.

Обід: 1 варене яйце, варена цвітна капуста (200 г), склянка томатного соку.

Вечеря: риба біла (на пару або відварна) – 200 г, свіжа листова зелень (200 г), червоний болгарський перець (100 г).

ТИМ, ХТО ХУДНЕ, НА ЗАМІТКУ

Щоб досягти бажаного результату, необхідно вживати лише зазначені продукти, а також:

  • Не змінювати послідовність днів.
  • Щодня випивати не менше 1,5-2 л кип'яченої або мінеральної негазованої води.
  • Перед сніданком обов'язково випивати склянку води.
  • Не вживати сіль, цукор, алкоголь, борошняні та кондитерські вироби.
  • На ніч пити кефір або йогурт 2,5%-ної жирності з 2-3 ст. л. клітковини. Можна використовувати пшеничну, гарбузову клітковину, а також з розторопші або артишоком.
  • Щодня робити 10-15-хвилинну зарядку.