П'ять способів вибрати солодкий і соковитий кавун

31 липня 2017, 13:45
Великі кавуни часто вирощують з добавками, а маленькі можуть бути не солодкими

Достиглий кавун видає гучний звук при постукуванні. Фото: pixabay.com

Стиглий кавун з бархатистою і соковитою м'якоттю прийдеться дуже до речі спекотного дня, при цьому головне – правильно вибрати смачний плід. Для цього є кілька порад:

Реклама

1. Розмір

Остерігайтеся великих кавунів, тому що є ймовірність, що такий плід виростили з добавками. А маленькі кавуни можуть бути не дуже солодкими. Тож ідеальний розмір – середній, тобто вагою 5-7 кілограмів.

Реклама

2. Хвостик

Реклама

Кожен плід, досягнувши певного віку і наповнившись вологою і поживними речовинами, перестає харчуватися від куща. Та й кущ поступово починає засихати і в'янути. В результаті потреба в зв'язку з кущем пропадає, і хвостик починає сохнути. У стиглого кавуна він буде повністю сухим.

3. Вм'ятина

Вм'ятина – це плямочка без забарвлення, яке залишається на кавуні в тому місці, на якому він лежав. Добре, якщо вм'ятина стає жовтою або трохи помаранчевою. Це властиво для стиглих кавунів, тоді як у молодих і незрілих найчастіше вона має білий колір.

4. Звук

Достиглий кавун видає гучний звук при постукуванні. А якщо кавун трохи стиснути зверху і знизу – то він злегка затріщить. Це означає, що плід стиглий.

5. Стать

Кавуни розрізняють за статевою ознакою. "Хлопчики" – більші, вони злегка витягнуті за вертикальною віссю, що проходить через хвостик. А "дівчинки" – поменше і плескаті, зате смачніші і солодші.