Найсмачніша свиняча корейка з яблуками і цибулею

31 січня 2020, 12:25
Рецепт свинячої корейки на кістці

Свиняча корейка з яблуками

Свиняча корейка з яблуками на сковороді – ситна і смачна вечеря. Сік яблука, змішаний з жиром і маринадом, стікаючи, покриває м'ясо неймовірно ароматним соусом.

Дивіться відео, як приготувати пряну свинину з грибами:

Реклама

Шматочки корейки візьміть товстіші, але рівномірною структури, з огляду на те, що їх потрібно буде розрізати у формі кишеньки.

Читайте також:

Реклама

Рецепт м'яса в яблуках під маринадом

Час на приготування:

  • 1 година 15 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 301 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Корейка свиняча – 2 скибки
  • Яблуко велике і соковите – 1 шт.
  • 400 г броколі для гарніру
  • 1 цибулина
  • 1 ч. л. гірчиці
  • Чебрець
  • Суміш для м'яса з білого, червоного і чорного перців, пастернаку, сушеного часнику і паприки
  • Сіль

Для маринаду:

  • 2 ст. л. оливкового масла
  • 80 мл білого бальзамічного оцту
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ч. л. чебрецю

Спосіб приготування:

  1. Насамперед потрібно підготувати м'ясо. Для цього кожен шмат потрібно розрізати уздовж у вигляді кишеньки, але не до кінця. Якщо корейка на ребрі – дорізати до кісточки.
  2. Тепер приготувати маринад. У миску влити дві столові ложки оливкової олії, додати дві чайні ложки чебрецю, дві чайні ложки суміші для м'яса, вичавити два зубчики часнику, додати 80 мл бальзамічного оцту і добре перемішати.
  3. Тепер потрібно добре натерти скибки м'яса з усіх боків маринадом.
  4. М'ясо потрібно натерти маринадом як зовні, так і всередині – в "кишені". Всередині це робити акуратно, щоб випадково не розділити шматки навпіл.
  5. Після цього укласти корейку в миску з маринадом і залишити на годину при кімнатній температурі.
  6. Після години можна приступати до приготування вечері. Цибулю порізати півкільцями, трохи обсмажити в оливковій олії, потім поперчити і посолити, додати чайну ложку гірчиці і чебрець на кінчику ножа, і добре перемішати. Продовжувати пасерувати ще протягом хвилини.
  7. Потім цибулю укласти всередину кишеньок нашого м'яса. Краї скріпити дерев'яними зубочистками.
  8. На сковороді розігріти рослинну або оливкову олію майже до кипіння і лише потім викласти нашпиговані скибки.
  9. Паралельно підготувати броколі для гарніру. Для цього броколі досить обсмажити протягом 10 хвилин у вершковому маслі.
  10. Корейку обсмажити на сильному вогні в киплячій олії.
  11. Разом з м'ясом або після в киплячій олії пасерувати порізані кільцями яблука. Час пассеровки – 15-20 секунд з кожної сторони.

Як подавати м'ясо

Для подачі на стіл викласти на блюдо підсмажені скибки м'яса, навколо покласти шиплячі соковиті яблука і додати броколі.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом свинячих реберець барбекю на грилі . "Сьогодні" також писали, як приготувати свинячий шашлик на мінеральній воді .