Салати з грибами: ТОП-5 святкових рецептів

7 лютого 2019, 19:20
На відміну від страв зі свіжими лісовими грибами, салати з печерицями та маринованими грибами можна готувати поза сезоном

Салат з грибами Фото: depositphotos.com

Для салату з грибами підійдуть будь-які гриби: свіжі, мариновані, солоні і навіть заморожені. Гриби в салатах найчастіше поєднують з куркою, доповнюючи різними інгредієнтами. Заправляти салати з грибами можна як майонезом, так і оливковою олією.

Салат з куркою і грибами

Реклама
Салат з куркою і грибами Фото: Getty

Інгредієнти:

  • 1 відварене куряче філе
  • 200 г солоних опеньків
  • 1 цибулина
  • 1 солодкий перець
  • 1 морква
  • 3 варених яйця
  • 100 г твердого сиру
  • 100 г консервованої кукурудзи
  • кріп
  • сіль, перець
  • майонез
  • рослинна олія

Рецепт приготування:

  1. Лук подрібніть, моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте разом на рослинному маслі до м'якості. Додайте солоні опеньки і готуйте ще 5 хвилин. Остудіть.
  2. Куряче філе, перець, яйця і сир наріжте невеликими кубиками. Кріп подрібніть.
  3. Перемішайте в мисці філе, обсмажені овочі, перець, яйця і сир, додайте кукурудзу і зелень. Посоліть, поперчіть і заправте майонезом.
  4. За допомогою кулінарного кільця порційно викладіть салат на тарілки. Прикрасьте гілочками кропу і подавайте.

Салат з шинкою і грибами

Реклама
Салат з опеньками і шинкою Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • Морква по-корейськи – 300 г
  • Мариновані опеньки – 280 г
  • Зелений консервований горошок – 200 г
  • Шинка або буженина – 150 г
  • Картопля в мундирі – 2 шт.
  • Майонез 150 г
  • Мелений перець – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Відкрити банки з консервованим горошком і опеньками. Злити зайву рідину. Помістити опеньки в друшляк і промити їх під проточною водою.
  2. М'ясо порізати тонкими скибочками, потім нарізати соломкою.
  3. Картоплю очистити від шкірки, нарізати соломкою.
  4. З'єднати всі інгредієнти у великій салатниці. Заправити салат майонезом і добре перемішати.
  5. Викласти салат з корейської моркви на тарілку для подачі і прикрасити свіжою зеленню.

Салат з маринованими грибами і куркою

Реклама
Салат з грибами і куркою Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 1 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Помідори – 1-2 шт.
  • Консервована кукурудза – 200 г
  • Мариновані печериці – 200 г
  • Зелена цибуля – 2-3 стебла
  • Майонез або йогурт для заправки – 150 г
  • Сіль, спеції – за смаком
  • Рослинна олія – ​​2-3 ст.л. ⠀⠀⠀⠀

Рецепт приготування:

  1. Куряче філе, помідори і зелену цибулю помити і обсушити. Яйця відварити в киплячій воді протягом 8-10 хвилин, охолодити. Злити рідину з банок з кукурудзою і грибами. Куряче філе нарізати невеликими шматочками, посипати сіллю і прянощами.
  2. Розігріти сковороду з рослинною олією і обсмажити шматочки філе до золотистого кольору. Остудити.
  3. Яйця нарізати дрібними кубиками або натерти на крупній тертці. Помідори нарізати невеликими кубиками, зелену цибулю подрібнити.
  4. У глибокій мисці з'єднати всі нарізані інгредієнти. Заправити салат йогуртом або майонезом, добре перемішати. Посипати зеленню і подавати.

Салат з кукурудзою, грибами і куркою

Салат з кукурудзою і грибами Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 300 г
  • Морква – 150 г
  • Лук – 100 г
  • Консервована кукурудза – 1 банка
  • Гриби – 300 г
  • Майонез 200 г
  • Яйця – 3-4 шт.
  • Сіль, перець

Рецепт приготування:

  1. Куряче філе відварити до готовності в підсоленій воді і дрібно нарізати.
  2. Моркву натерти на крупній тертці. Цибулю дрібно покришити.
  3. Гриби почистити і нарізати дрібними кубиками. У сковороді на рослинній олії обсмажити цибулю до золотистої скоринки, потім додати моркву, злегка обсмажити.
  4. Далі додати гриби і смажити до того моменту, поки не википить вся рідина, це займе не менше 10 хвилин. Потім грибну суміш потрібно посолити, поперчити і остудити.
  5. Яйця відварити круто, а потім натерти на крупній тертці. Змішати гриби з цибулею і морквою, куряче філе, яйця і кукурудзу (рідину злити). Посолити, поперчити, заправити майонезом і відправити салат до холодильника на 3-4 години.

Салат з грибами і ананасами

Грибний салат з перцем Фото:depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 150 г печериць
  • 1 невелика цибулина
  • 1 грудка курки
  • 70-100 г консервованих шматочками ананасів
  • 70 г зелених оливок
  • 1 невеликий болгарський перець
  • 1 качан салату ромен
  • Оливкова олія
  • Бальзамічний оцет
  • Сіль, перець

Рецепт приготування:

  1. Помити печериці та порізати тонкими пластинками. Почистити цибулину, порізати тонкими півкільцями. Пасерувати цибулю на 1 ст.л. оливкової олії з 2 ст.л. води. Додати туди печериці злегка обсмажити, потім закрити кришкою і довести до готовності.
  2. Тим часом відварити курячу грудку. Остудити при кімнатній температурі і розібрати руками вздовж волокон на шматочки.
  3. Зробити соус змішавши оливкову олію з бальзамічним оцтом, приблизно 3:1. Помити салатні листя, ретельно струсити і нарвати руками або крупно порізати. Викласти на порційні тарілки.
  4. У великій салатниці перемішати курячі шматочки з готовими печерицями. Порізати перець, оливки і покласти в салатницю, потім додати ананасові шматочки. Злегка посолити і поперчити, після акуратно перемішати дерев'яною лопаткою. Викласти готову суміш поверх салатних листків. Скропити соусом і подавати до столу.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом ролу з салатом Цезар.  Ми також писали, як приготувати салат з креветками і авокадо.

Дивіться відео, як приготувати салат Цезар з куркою гриль​​​​​​​: