Салат з пекінською капустою і крабовими паличками: рецепт на Новий рік

19 грудня 2019, 09:00
Рецепт смачного салату з майонезною заправкою

Хочете приготувати смачний салат з пекінською капустою на новий рік? Ми рекомендуємо простий рецепт з крабовими паличками, консервованою кукурудзою, зеленню і майонезом.

Дивіться відео, як приготувати закуску з крабовими паличками:

Реклама

Пекінська капуста – сама соковита і ніжна. Вона багата на вітамін С, який бореться з хвороботворними мікробами і вірусами. Саме тому пекінка особливо корисна в міжсезоння.

Читайте також:

Реклама

Салат з пекінською капустою і крабовими паличками

Час приготування:

  • 20 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 142 ккал

Інгредієнти:

  • 500 г пекінської капусти
  • 200 г крабових паличок
  • 1 свіжий огірок
  • 1/2 болгарського перцю
  • 3 варених курячих яйця
  • 1/2 банки кукурудзи
  • 1/2 пучка кропу або петрушки

Для заправки:

  • 2 ст. л. майонезу
  • 2 ст. л. сметани
  • 1 зубчик часнику
  • Чорний мелений перець

Спосіб приготування:

  1. Пекінську капусту дрібно нашаткувати.
  2. Солодкий перець і огірок довільно нарізати.
  3. Крабові палички при необхідності розморозити і подрібнити.
  4. Заздалегідь відварені яйця остудити, очистити і дрібно нарізати.
  5. Змішати пекінську капусту, яйця, овочі і крабові палички в салатник, додати кукурудзу з банки.
  6. Дрібно посікти зелень і додати в салат. Все перемішати.
  7. Для заправки салату з пекінської капусти з крабовими паличками змішати сметану, майонез, пропущений через прес часник і чорний мелений перець.
  8. Заправити салат перед подачею. За бажанням прикрасити листочками петрушки.

Як вибрати якісні крабові палички

  • На упаковці обов'язково повинна бути надрукована докладна інформація про виробника, склад, місце і дату виготовлення, термін придатності та умови зберігання;
  • Якщо в складі на першому місці значиться сурімі або рибне філе, значить, риба в ньому становить більшу частину обсягу;
  • Хороші крабові палички акуратні й рівні, соковиті і пружні. Пофарбовані вони можуть бути тільки з одного боку, колір – від світло-рожевого до яскраво-червоного. Основна частина палички – біла;
  • Охолоджені крабові палички повинні знаходитися в холодильних вітринах, заморожені – в холодильних шафах.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат з креветками, авокадо і картоплею . "Сьогодні" також ділилися рецептом салату з крабових паличок і кальмарів .