Салат "Капрезе": рецепт для романтичної вечері на День святого Валентина

6 лютого 2019, 14:00
Якщо ви зробите сердечка з сиру, то отримаєте святкову страву на 14 лютого

У класичному рецепті "Капрезе" нарізані скибочками моцарелла, помідори і листя базиліка вкладаються по черзі по колу, зверху приправляються сіллю і чорним перцем і поливаються оливковою олією. Щоб перетворити цей італійський салат на святкову страву на День святого Валентина, виріжте із шматочків моцарелли сердечка.

"Капрезе" на День святого Валентина

Реклама

Складові:

  • 2 м'ясистих помідори
  • 1 велика кулька моцарелли
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • мелений чорний перець
  • сушені італійські трави
  • зелений базилік
  • бальзамічний оцет.

Читайте також:

Рецепт приготування:

Реклама
  • Помідори миємо й ріжемо кружальцями завтовшки приблизно 5 мм.
  • Моцареллу виймаємо з розсолу і ріжемо тонкими пластинками. Вирізаємо сердечка з допомогою формочки для печива.
  • Подрібнюємо чорний перець в млині для спецій.
  • Чергуючи помідори і сир, викладаємо їх по колу. Поливаємо оливковою олією, посипаємо меленим перцем та італійськими травами.
  • Бризкаємо бальзамічним оцтом і прикрашаємо листям зеленого базиліка.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати шоколадний торт у вигляді серця на День святого Валентина. Ми також ділилися рецептом капкейків із сюрпризом.

Дивіться відео, як приготувати вишуканий салат за рецептом Олексія Суханова :