Салат з оселедця з апельсином і кедровими горішками

13 лютого 2019, 12:23
Рецепт оригінального салату від Даші Малахової

Салат з оселедця, апельсина і буряка

Салат з оселедцем – вельми звичний рецепт. Але сьогодні пропонуємо вам приготувати незвичайний салат: крім оселедця, в ньому буде ще апельсин і кедрові горішки! А якщо ви викладете його на тарілку у вигляді сердечка, то отримаєте святкову страву на День святого Валентина.

Салат з оселедця з апельсинами і горіхами

Інгредієнти:

  • 1 філе слабосоленого оселедця
  • 1 апельсин
  • Жменя кедрових горішків
  • 1 буряк
  • 1 ст. ложка гірчиці в зернах
  • Пір'я шніт-цибулі
  • Рослинна олія
  • Чорний перець

Читайте також:

Реклама

Рецепт приготування:

  1. Розібрати апельсин на часточки і видалити білі плівки. Розрізати кожну скибочку навпіл.
  2. Відварний буряк нарізати великими шматочками.
  3. Злегка підсмажте кедрові горіхи на сковороді.
  4. Оселедець наріжте дуже дрібно.
  5. Додайте нарізану шніт-цибулю.
  6. Перемішайте, додайте олію, гірчицю в зернах і мелений перець. Наприкінці додайте остиглі кедрові горішки.
  7. Покладіть на тарілку кулінарну форму у вигляді сердечка. Її можна приготувати самостійно з фольги. Наповнити салатом, злегка утрамбовуючи, потім зняти.


Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом салату "Гранатове серце". Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати "Капрезе" з сердечками з моцарелли.

Дивіться відео, як оригінально подати класичний салат "Мімоза":