Салат з печінки тріски: три святкових рецепти

11 лютого 2020, 17:15
Швидкі і смачні салати з печінки тріски

Салат з печінки тріски

Печінка тріски – прекрасна основа для приготування салатів. Вона багата на корисні омега-3 жири і вітамін D, необхідні для здоров'я шкіри, волосся і кісток. Печінку тріски також використовують як засіб для лікування ревматизму, болів в суглобах та м'язах.

Дивіться відео, як приготувати Кобб салат:

Реклама

Читайте також:

Салат з печінки тріски з огірками

Салат з печінки тріски і огірків

Реклама

Час приготування:

  • 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 5 перепелиних яєць
  • 1 пучок салатного листя
  • 2 свіжі огірки
  • 1 банка печінки тріски
  • Соус вінегрет – для заправки
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Перепелині яйця відварити протягом п'яти хвилин в киплячій воді. Остудити, почистити і розрізати навпіл.
  2. Листя салату помити і порвати руками. Огірки помити і тонко нарізати.
  3. Печінку тріски вийняти з банки, розділити на шматочки.
  4. З'єднати всі інгредієнти салату в мисці, полити соусом вінегрет і приправити за смаком.

Салат з печінки тріски, огірків і картоплі

Салат з печінки тріски

Час приготування:

  • 40 хвилин

Інгредієнти:

  • 240 г печінки тріски
  • 3 курячих яйця
  • 2 ст. л. червоної ікри
  • 2 свіжі огірки
  • 1 картоплина
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • Сіль і перець – за смаком

Спосіб приготування: ⠀

  1. Картоплю відварити, остудити і очистити від шкірки. Відварити круто яйця і очистити їх від шкаралупи.
  2. Підготовлену картоплю натерти на дрібній тертці. Викласти в скляні стаканчики або кулінарні кільця рівним шаром, посолити і поперчити.
  3. Нарізати кубиками печінку тріски. Викласти її другим шаром.
  4. Нарізати кубиками два яйця і викласти їх наступним шаром.
  5. Останній шар буде з двох частин. Свіжі огірки нарізати дрібними кубиками і викласти поверх яєць з одного боку. З іншого боку розкласти червону ікру.
  6. Помити і просушити зелену цибулю. Частину її дрібно нарізати і посипати огіркові кубики.
  7. Прикрасити салат половинкою або четвертинкою яйця, розрізаного вздовж, і стеблами зеленої цибулі.

Швидкий салат з печінки тріски

Салат з печінки тріски і яєць

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 125 г печінки тріски (1 невелика баночка)
  • 8 шт. перепелиних яєць (4 курячих яйця)
  • Мелений перець
  • Пара стрілок зеленої цибулі

Спосіб приготування:

  1. Печінку тріски витягти з олії.
  2. Перепелині яйця відварити, облити холодною водою і очистити.
  3. Зелену цибулю вимити, обсушити і дрібно нарізати.
  4. У дві порційні салатниці викласти розрізані навпіл яйця і розламану виделкою печінку тріски. Посипати зеленою цибулею.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом листкового салату з чорносливом. "Сьогодні" також розповідали, як зробити легкий салат з тунцем.