Салат Цезар: класичний рецепт від Марти Стюарт

5 вересня 2018, 17:10
о традиційного складу салату входять зелень, соус і грінки

Салат Цезар від Марти Стюарт. Фото: Jcstudio / Freepik

Класичний салат Цезар – це салат ромен з густою яєчної заправкою і крутонами. Якщо ви вважаєте за краще не використовувати сирий жовток в рецепті, замініть його столовою ложкою магазинного майонезу. 

Салат Цезар від Марти Стюарт 

Реклама

Складові: 

Для крутонів: 

  • 2 столові ложки вершкового масла, розтопленого
  • 1 столова ложка оливкової олії екстра вірджин
  • 225-300 г сільського італійського хліба без скоринки, нарізаного кубиками
  • 2 чайні ложки солі
  • 1/4 чайної ложки меленого кайенського перцю
  • 1/2 чайної ложки свіжомеленого чорного перцю

Для салату: 

Реклама
  • 2 зубчики часнику
  • 4 філе анчоуса
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 чайна ложка свіжого меленого перцю
  • 1 столова ложка свіжовичавленого лимонного соку
  • 1 чайна ложка вустерського соусу
  • 1/2 чайної ложки гірчиці діжонської
  • 1 великий яєчний жовток
  • 1/2 склянки оливкової олії екстра вірджин
  • 550 г салату ромен
  • 1 склянка свіжого тертого сиру Пармезан або 70 г сиру Романо, натертого овочечисткою

Рецепт приготування: 

  1. Розігрійте духовку до 220 С. Змішайте вершкове масло і оливкову олію у великій мисці. Додайте кубики хліба і перемішайте. Посипте сіллю, перцем кайенським і чорним перцем; ще раз перемішайте. Викладіть хліб в один шар на велике деко. Готуйте протягом 10 хвилин, щоб грінки підрумянились.
  2. Помістіть часник, філе анчоуса і сіль в дерев'яну салатну миску. Використовуючи дві вилки, розітріть часник і анчоуси в пасту. Додайте перець, лимонний сік, вустерський соус, гірчицю і яєчний жовток, збийте виделкою. Влийте оливкову олію і перемішайте.
  3. Помийте головки салату, зніміть верхні листки. Нижні листя помийте і обсушити, наріжте шматочками 3-4 см.
  4. Складіть грінки, салат і сир в миску, добре перемішайте. Якщо хочете, посипте додатковою порцією сиру. Негайно подавайте.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами сніданків від Марти Стюарт. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати ідеальні чорничні маффіни за її рецептом.

Дивіться відео, як приготувати салат Цезар з куркою гриль:

Реклама