З яблуками, грушами і сливами: п'ять осінніх рецептів шарлотки

13 вересня 2018, 12:07
Оригінальні рецепти шарлотки з фото

Яблочная шарлотка Фото: freepik.com

Звична нам шарлотка – це простий бісквіт і нарізані яблука. Пропонуємо поглянути на улюблений пиріг під іншим кутом і додати в шарлотку родзинки, абрикосовий джем і навіть коньяк. 

Шарлотка з яблуками, родзинками і абрикосовим джемом

Реклама
Шарлотка з джемом
Фото: pixabay.com

Складові:

  • 5 яблук середнього розміру
  • 370 г борошна
  • 200 г вершкового масла
  • 200 г цукру
  • 3 яйця
  • 2,5 ч. ложки. розпушувача
  • 1 щіпка солі
  • 70 г світлих родзинок (за бажанням)
  • абрикосове варення – для змащування

Рецепт приготування:

  1. Розігріти духовку до 180 ° С.
  2. Яблука очистити від шкірки і серцевини і нарізати тонкими скибочками. Скропити лимонним соком.
  3. Збити розм'якшене вершкове масло з цукром за допомогою міксера. Ввести яйця по одному, не перестаючи збивати.
  4. Борошно з'єднати з розпушувачем і сіллю.
  5. З'єднати яєчно-масляну суміш з борошном, додати родзинки і перемішати.
  6. Роз'ємну форму діаметром 26 см вистелити пергаментом і рівномірно розподілити тісто по поверхні. Розкласти яблука віялом, змастити тонким шаром абрикосового варення.
  7. Випікати шарлотку за бабусиним рецептом протягом 40-45 хвилин.

Шарлотка з виноградом

Реклама
Виноградна шарлотка
Фото: pixabay.com

Складові:

  • 50 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 50 мл олії з виноградних кісточок (легко замінюється оливковою)
  • 130 г коричневого цукру
  • 1 ч. ложка ванільного цукру
  • 210 г борошна
  • 1 ч. ложка розпушувача
  • 0,5 ч. ложки солі
  • цедра одного лимона
  • цедра одного апельсина
  • 60 мл молока
  • 300 г червоного винограду без кісточок (вибирайте дрібний виноград, це важливо!)

Рецепт приготування:

  1. Вершкове масло розтопити і остудити до кімнатної температури.
  2. Яйця змішати з виноградним маслом, цукром, ваніліном і розтопленим вершковим маслом, як слід збити міксером.
  3. Просіяне борошно змішати з розпушувачем, сіллю і двома видами цедри.
  4. З'єднати яєчно-масляну суміш з борошном, влити молоко і енергійно дуже швидко перемішати. Немає грудок – припиняйте перемішувати!
  5. Роз'ємну форму діаметром 22 см вистелити пергаментом, викласти частину тіста, зверху розкласти половину винограду, залити тістом. Випікати 10 хвилин, потім дістати форму з духовки, висипати на тісто залишився виноград і випікати ще 30-40 хвилин.
  6. Дати кексу відпочити хвилин 15, дістати з форми і повністю охолодити на решітці.

Шарлотка з яблуками і сливами

Реклама

Яблучно-сливова шарлотка
Фото: pixabay.com

Складові:

  • 3 яблука (потрібні зелені міцні яблука)
  • 1 лимон
  • 4 яйця
  • 5 слив (або 1 апельсин)
  • 130 г борошна
  • 100 мл вершків жирністю 20% кімнатної температури
  • 60 г цукру
  • 1 дрібка солі
  • ванільний цукор – для обсипання яблук
  • цукрова пудра, кориця – для прикраси

Рецепт приготування:

  1. Розігріти духовку до 190 ° С.
  2. Яблука очистити від шкірки і насіння і нарізати кубиками середнього розміру. Скропити лимонним соком, посипати ванільним цукром і цедрою. Додати половинки слив (якщо замість слив використовується апельсин, розберіть цитрус на дольки, кожну часточку розріжте навпіл).
  3. У просіяне борошно ввести яйця, перемішати вінчиком. Поступово влити вершки, додати цукор, сіль і як слід збити міксером. Обережно вмішати яблука і сливи (або апельсин).
  4. У роз'ємну форму, вистелену пергаментом, викласти тісто і випікати 35-40 хвилин.
  5. Шарлотку вийняти з духовки, охолодити і присипати цукровою пудрою, а боки – корицею.

Грушева шарлотка

Шарлотка з грушами
Фото: pixabay.com

Складові:

  • 500 г груш
  • 2 яйця
  • 180 г цукру
  • 200 г натурального йогурту або кислого молока
  • 250 г борошна
  • 1 ч. ложка розпушувача
  • 0,5 ч. ложки солі
  • 40 г в'яленої вишні (за бажанням)

Рецепт приготування:

  1. Духовку розігріти до 200 ° С.
  2. Груші очистити від шкірки і насіння, нарізати кубиками середнього розміру.
  3. Яйця збити з цукром, додати йогурт або кисле молоко, просіяне борошно, попередньо змішане з розпушувачем, сіль. Ретельно перемішати і додати груші з вишнею.
  4. Роз'ємну форму вистелити пергаментом і викласти тісто. Випікати грушеву шарлотку 40-45 хвилин.

Яблучна шарлотка з коньяком

Шарлотка з яблуками і коньяком
Фото: pixabay.com

Складові:

  •  
  • 100 г родзинок
  • 30 мл коньяку
  • 30 мл окропу
  • 150 г цукру
  • 150 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 180 г борошна
  • 1 ч. ложка розпушувача
  • 2 яблука
  • 50 г мигдалю
  • 1-2 ст. ложки коричневого цукру

Рецепт приготування: 

  1. Напередодні ввечері залити родзинки коньяком і окропом і залишити на всю ніч.
  2. Збити міксером цукор і розм'якшене вершкове масло. По одному ввести яйця, одночасно збиваючи.
  3. Змішати борошно з розпушувачем і додати до яєчно-масляної суміші. Ретельно перемішати.
  4. Очищені яблука нарізати часточками.
  5. Роз'ємну форму діаметром 22 см вистелити папером для випічки і викласти 3/4 тіста. Зверху рівномірно розподілити яблука, потім викласти родзинки разом з рідиною і накрити рештою тіста. Присипати поверхню шарлотки рубаним мигдалем і коричневим цукром.
  6. Випікати пиріг у розігрітій до 180 ° С духовці протягом 50-60 хвилин.
  7. Випікати грушеву шарлотку 40-45 хвилин.

Нагадаємо, раніше сайт "Сьогодні" ділився рецептом яблучного штруделя. Ми також писали, як приготувати яблучний штрудель з лаваша. Крім цього, ми розповідали, як спекти пісний яблучний пиріг.

Дивіться відео, як приготувати німецький яблучний панкейк: