Рибний ресторан з безвідходним виробництвом: шеф-кухар розкрив секрет

10 липня 2017, 12:46
Юджі Харагучі переїхав до Сполучених Штатів десять років тому

Шеф-кухар, який переїхав з Японії в Нью-Йорк, намагається прищепити американцям смак до руху "Мотта-Інайят". Це слово – вже міжнародний термін, на кшталт ікебани та орігамі.

Юджі Харагучі переїхав до Сполучених Штатів десять років тому. Тримає невеликий рибний ресторанчик в Брукліні. В кінці робочого дня тут збирають тільки один пакет харчових відходів.

Реклама

Ресурси і матеріальні, і духовні треба берегти – говорить Юджі – і навколишнє середовище не засмічувати. Починати можна і потрібно з себе. Секрет безвідходного виробництва – локшиновій суп "рамен", який готують на міцній рибному бульйоні – з голів, хребтів, кісток і плавців.

Безвідходний спосіб приготування не псує смак страв. Навіть якщо вони намагаються вписатися в певну категорію або зайняти якусь нішу, то в цьому немає негативу.

Про рух "Мотта-Інайят" – дбайливе ставлення до матеріальних ресурсів – знають далеко не всі відвідувачі ресторану. Більшість приходить тому, що тут просто смачно.