Абрикосові квадратики Фото: Gastronomy Blog
Розсипчасте тісто, солодка начинка і хрустка горіхова присипка – цей пиріг буквально тане в роті.
Горіховий пиріг з абрикосовим джемом
Складові:
Для тіста:
- 300 г борошна
- 200 г вершкового масла
- 100 г цукру
- 2 яєчних жовтки
- 10 г розпушувача
- 1 ст.л. молока
Для начинки:
- абрикосовий джем
- 100 г мелених волоських горіхів
- 100 г цукру
- 4 яєчних білка
- Цукрова пудра і горіхи для прикраси
Рецепт приготування:
1. Розм'якшене вершкове масло, жовтки і цукор збити до отримання пишної маси.
2. Порціями всипати просіяне з розпушувачем борошно. Влити молоко і замісити однорідне тісто.
3. Розкачати тісто на присипаній борошном поверхні в прямокутний пласт. Перекласти на деко, застелене пергаментним папером, і випікати в розігрітій до 180 °С духовці 15-20 хвилин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
4. Дати основі охолонути і щедро змастити її абрикосовим джемом.
5. Яєчні білки збити разом з цукром, порціями підмішати мелені горіхи. Викласти отриману суміш на джем і пекти ще 15-20 хвилин.
6. Готовий пиріг остудити, прикрасити цукровою пудрою і половинками волоських горіхів. Розрізати на порційні шматки і подавати.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом зимового чізкейка з мандаринам. Також ми розповідали, як приготувати персикове желе зі збитими вершками.