Різдвяна випічка: квадратики з пісочного тіста з абрикосовим джемом

3 січня 2018, 12:08
Готуємо смачний і ароматний десерт до свята

Абрикосові квадратики Фото: Gastronomy Blog

Розсипчасте тісто, солодка начинка і хрустка горіхова присипка – цей пиріг буквально тане в роті.

Горіховий пиріг з абрикосовим джемом

Складові:

Реклама

Для тіста:

  • 300 г борошна
  • 200 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 2 яєчних жовтки
  • 10 г розпушувача
  • 1 ст.л. молока

Для начинки:

  • абрикосовий джем
  • 100 г мелених волоських горіхів
  • 100 г цукру
  • 4 яєчних білка
  • Цукрова пудра і горіхи для прикраси

Рецепт приготування:

Реклама

1. Розм'якшене вершкове масло, жовтки і цукор збити до отримання пишної маси.

2. Порціями всипати просіяне з розпушувачем борошно. Влити молоко і замісити однорідне тісто.

3. Розкачати тісто на присипаній борошном поверхні в прямокутний пласт. Перекласти на деко, застелене пергаментним папером, і випікати в розігрітій до 180 °С духовці 15-20 хвилин.

Реклама

4. Дати основі охолонути і щедро змастити її абрикосовим джемом.

5. Яєчні білки збити разом з цукром, порціями підмішати мелені горіхи. Викласти отриману суміш на джем і пекти ще 15-20 хвилин.

6. Готовий пиріг остудити, прикрасити цукровою пудрою і половинками волоських горіхів. Розрізати на порційні шматки і подавати.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом зимового чізкейка з мандаринам. Також ми розповідали, як приготувати персикове желе зі збитими вершками.