Різотто з білими грибами і шпинатом: рецепт дня

10 січня 2020, 12:16
Рецепт італійського блюда з рису

Грибне ризото - класичний рецепт

Білі гриби чудово поєднуються з картоплею, пастою, гречкою і рисом. Ми радимо приготувати справжнє італійське різотто з білими грибами і шпинатом – це дуже ароматне і смачне блюдо.

Дивіться відео, як приготувати іспанську паелью:

Реклама

Читайте також:

Різотто з білими грибами і шпинатом

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 118 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 400 г білих грибів
  • 300 г рису арборіо або карнаролі
  • 1 цибулина
  • 1 пучок шпинату
  • 1 зубчик часнику
  • 1 л бульйону
  • 150 мл білого сухого вина
  • 3 ст.л. тертого пармезану
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • Дрібка солі

Спосіб приготування:

  1. Заморожені білі гриби приготуйте за інструкцією на упаковці, потім наріжте на шматочки.
  2. Цибулю очистіть і дрібно порубайте. У шпинату видаліть стебла, листя дрібно поріжте і бланшуйте 2 хвилини в гарячій воді, відкиньте на друшляк.
  3. У глибокій сковороді розігрійте 1 ст. ложку вершкового масла на середньому вогні і обсмажте розчавлений зубчик часнику 1 хвилину, видаліть його.
  4. Викладіть на сковороду цибулю і смажте 3 хвилини до прозорості, не допускаючи пригорання. Додайте гриби, посоліть, смажте 2 хвилини.
  5. Рис викладіть до грибів, перемішайте і готуйте 3 хвилини. Влийте вино і дайте йому випаруватися майже повністю.
  6. Підігрійте бульйон і порціями (по 1 черпаку) додавайте в рис, даючи вбратися, постійно помішуючи. Варіть так рис 20 хвилин на повільному вогні, помішуючи.
  7. У готовий рис додайте шпинат, вершкове масло і тертий сир, перемішайте, готуйте 1 хвилину і вимкніть вогонь.

Як подавати різотто

Відразу ж розкладіть готове різотто по тарілках. За бажанням посипте тертим пармезаном.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати різотто з морепродуктами і чорнилом каракатиці . "Сьогодні" також ділилися рецептом різотто з лисичками від Тетяни Литвинової .