Регулярне вживання каш з цільного зерна допоможе вберегтися від хвороб серця і діабету

11 квітня 2017, 01:49
Вчені встановили, що щоденне вживання 40-50 г цільного зерна є профілактикою ряду хронічних захворювань

Каша з цільного зерна - корисна страва на

Тарілка каші з цільного зерна, регулярно з'їдає на сніданок, допомагає знизити ризик хвороб серця і діабету.  Результати нового дослідження представив професор Стефан Лілліойя з Дослідницького інституту Іллаварра, пише likar.info


Він проаналізував 11 досліджень за 10-річний період, присвячених вивченню впливу цільнозернових продуктів на здоров'я людей.  Аналіз даних показав, що 40-50 г цільного зерна щодня є профілактикою ряду хронічних захворювань.  Для порівняння, в тарілці каші знаходиться близько 45 г цільного зерна.  У стравах з очищених зерен поживна цінність значно нижча.  Дослідження показало, що тільки 20% людей вживають злаки в достатній кількості.

Автор дослідження пояснив, що цільні зерна багаті клітковиною, вітамінами, мінеральними речовинами, білками і феруловою кислотою (антиоксидантом).