Рецепти пісних страв: готуємо гарбузовий суп і банановий кекс із шоколадом

16 лютого 2018, 11:39
2018 року Великий піст триватиме з 19 лютого по 7 квітня

Під час посту заборонені м'ясо і молочні продукти Фото: freepik

З 19 лютого у православних християн починається Великий піст. Він триватиме до великого і світлого свята Пасхи. Не рекомендується строго дотримуватися посту вагітним, дітям, людям поважного віку і тим, у кого є проблеми зі здоров'ям. А от усім іншим, хто поститься, у цей період слід відмовитися від м'яса, яєць, молочних продуктів і алкоголю. Риба і морепродукти дозволяються тільки в певні дні.

Реклама

Фото: прес-служба

Шеф-кухар Андрій Дромов і ведучий Андрій Доманський в рамках програми "Готуємо разом" на телеканалі "Інтер" довели, що пісне харчування може бути різноманітним і смачним, незважаючи на обмеження. Вони поділилися кількома рецептами страв без м'яса і молочних продуктів.

Гарбузово-сочевичний суп

Реклама

Фото: прес-служба

Інгредієнти:

  • Гарбуз чищений – 350 г
  • Червона сочевиця – 1 стакан
  • Олія – 3 ст.л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Корінь селери – 100 г
  • Часник – 2 зубки
  • Корінь імбиру – 15 г
  • Вода – 2 л
  • Орегано, сіль, перець – за смаком

Рецепт приготування:

Реклама

1. Промиту сочевицю залийте водою і залиште на 10 хвилин. Цибулю, моркву, корінь селери і імбир поріжте середніми кубиками, а гарбуз – великими. Зубчик часнику роздушіть ножем і обсмажте разом з цибулею на олії в каструлі з товстим дном.

2. Потім додайте інші подрібнені інгредієнти, перемішайте.

3. Обсмажуйте все разом кілька хвилин, потім додайте орегано, сіль, перець, знову добре перемішайте. 

4. Висипати в каструлю сочевицю, додати воду, накрити кришкою і довести до кипіння. Зменшити температуру і томити суп 20 хвилин.

Пісний банановий кекс із шоколадом

Фото: прес-служба

Інгредієнти:

  • Банани – 3 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Пшеничне борошно – 80 г
  • Кукурудзяне борошно – 40 г
  • Манна крупа – 40 г
  • Вівсяні пластівці – 70 г
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Мускатний горіх (тертий) – 1 дрібка
  • Чорний шоколад – 100 г
  • Рідкий мед – 80 г
  • Рослинна олія – 40 мл
  • Тростинний цукор – 1 ст. л.

Рецепт приготування:

1. З'єднайте в ємності пшеничну і кукурудзяну муку, манну крупу, вівсяні пластівці, соду, ванільний цукор, розпушувач, мускатний горіх, цедру апельсина, мед, рослинне масло, апельсиновий сік. Добре перемішайте.

2. Додайте подрібнений шоколад, пюре з двох бананів і перемішайте до однорідної маси.

3. Застелите форму для випікання пергаментним папером, вилийте тісто. Зверху викладіть скибочки банана і посипте тростинним цукром.

4. Випікайте кекс в духовці при 180 ° C 30-35 хвилин.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився найкращими рецептами пісних салатів з овочів. Мы також писали, як приготувати пісний гарбузовий пиріг.

Дивіться відео, як постять українські монахи: