Рецепти незвичних червневих варень: полуниця з базиліком і абрикоси з коньяком

28 червня 2018, 12:17
Варимо ягоди і фрукти з перцем, базиліком і коньяком

Рецепти і фото варення – від кулінарного експерта Євгена Клопотенка

Полуничне варення з базиліком

Реклама

Інгредієнти (на 1 літр):

  • Полуниця 1 кг
  • Цукор 500 г
  • Базилік 40 г

Приготування (60 хвилин):

Розрізаємо полуницю на дві частини, а дуже велику – на чотири.

Реклама

Засипаємо ягоди цукром, ставимо на невеликий вогонь, і варимо варення до бажаного ступеня густоти. Ріжемо базилік. Коли варення буде готове, додаємо його, варимо ще хвилину, і знімаємо каструлю з вогню.

Поєднання полуниці з пряною ноткою базиліка – несподіване, але дуже гармонійне. Головний секрет тут в ароматі: щоб він зберігся, кладіть базилік в кінці варіння.

Варення з чорної смородини з перцем

Реклама

Інгредієнти (на 1 літр):

  • Чорна смородина 1 кг
  • Цукор 600 г
  • Перець чорний горошком за смаком

Приготування (60 хвилин):

Смородину добре промиваємо і висипаємо в сотейник. Додаємо цукор і варимо на маленькому вогні, поки варення не стане однорідним і густим. Подрібнюємо горошини чорного перцю лезом ножа. Коли варення буде готове, додаємо в нього перець, прогріваємо ще хвилину і знімаємо з вогню. Перець краще додавати порціями: так легше досягти бажаного ступеня гостроти.

Абрикосове варення з коньяком і горіхами

Інгредієнти (на 1 літр):

  • Абрикоси без кісточок 1 кг
  • Чищення волоські горіхи 100 г
  • Цукор 600 г
  • Коньяк 100 мл

Приготування (60 хвилин):

Абрикоси змішуємо з цукром, додаємо 20 мл води і ставимо на середній вогонь. Після того як варення почне кипіти, додаємо горіхи. Зменшуємо температуру і варимо до готовності. У кінці додаємо коньяк. Розливаємо у стерилізовані банки, даємо охолонути.

Кабачкове варення з лимонним соком

Інгредієнти (на 1 літр):

  • Молоді кабачки 1 кг
  • Цукор 600 г
  • Вода 100 мл
  • Цукор ванільний 15 г
  • Сік лимона 2 ст. л.

Приготування (60 хвилин):

Кабачки миємо, нарізаємо кубиками, додаємо цукор і воду. Ставимо на середній вогонь. Даємо варенню закипіти, після чого зменшуємо вогонь і варимо до готовності. В кінці додаємо ванільний цукор і лимонний сік. Розливаємо у стерилізовані банки, даємо охолонути. Кабачкове варення з лимоном готове!

Полуничне варення з розмарином

Інгредієнти (на 1 літр):

  • Полуниця 1 кг
  • Цукор 500 г
  • Свіжий розмарин 3 гілочки
  • Чорний перець горошком 1 ч. Л.
  • Лимонний сік 0,5 ч. Л.

Приготування (60 хвилин):

Полуницю очищаємо від хвостиків, розрізаємо навпіл. Додаємо 5 ст. л. води, змішуємо з цукром і ставимо на середній вогонь. Даємо варенню закипіти. Додаємо розмарин, після чого зменшуємо температуру і варимо до готовності. За 1 хвилину до закінчення варіння подрібнюємо чорний перець за допомогою качалки і додаємо в варення. Розливаємо у стерилізовані банки, даємо йому охолонути. Готово! Таке варення ідеально і з сирами (камамбер, брі, Шевре), і з м'ясом, і з овочами (червонокачанна капуста), і з молочними продуктами (молоко, сир).