Рецепт смаженої молодої картоплі в каструлі

7 липня 2020, 18:57
Кращий спосіб приготування молодої картоплі

Смажена молода картопля

Дрібна молода картопля – дуже ніжна і приголомшливо смачна. Її можна варити, готувати в мультиварці, смажити і запікати.

Смажена молода картопля в каструлі виходить з підсмаженою скоринкою, а всередині вона м'яка і розсипчаста. До столу картопля подається разом з кропом, вершковим маслом і часником.

Реклама

Смажена молода картопля в каструлі

Смажена молода картопля

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 81 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 кг дрібної молодої картоплі (чим дрібніше, тим краще)
  • 4 ст. л. олії (або топленого вершкового масла)
  • Невеликий пучок кропу
  • Головка молодого часнику
  • Невеликий шматок вершкового масла
  • Велика морська сіль

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. У глибоку каструлю або сотейник (краще з антипригарним покриттям) налити олію, поставити на вогонь.
  2. Картоплю вимити, ретельно, з щіткою, висушити паперовим рушником і опустити в каструлю з киплячою олією. Кришку щільно закрити.
  3. Обсмажувати картоплю на середньому вогні, не відкриваючи кришку і періодично струшуючи каструлю, щоб картопля рівномірно обсмажилась.
  4. Перевірити на м'якість: дрібну картоплю через 15 хвилин, а трохи більшу – через 20.
  5. Кріп порізати або порвати, часник дрібно порубати.

Як подавати картоплю

У готову картоплю додати кріп, часник, сіль і шматочок вершкового масла. Закрити каструлю кришкою і добре струснути її. Ще раз на хвилину поставити на вогонь. І можна відразу подавати до столу.

Дивіться відео, як приготувати картоплю на мангалі:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом молодої картоплі з м'ясом. Крім цього, ми писали, як зробити картопляну запіканку з грибами і фаршем у мультиварці.