Рецепт смачного сніданку: фріттата з грибами від Джеймі Олівера

23 січня 2018, 10:11
Британський шеф готує італійський омлет з печерицями, сиром і беконом

Фріттата з грибами в духовці. Фото: cooking.nytimes.com

Фріттату роблять з курячих яєць з додаванням різних інгредієнтів. На відміну від класичного французького омлету, начинку до цієї страви додають під час смаження, а не загортають в готовий омлет.

Невід'ємною складовою фріттати є сир. Для приготування найкраще використовувати чеддер або пармезан.

Фріттату з однаковим успіхом можна смажити на сковороді або запікати в духовці. Є навіть особлива сковорода з двома ручками, спеціально створена під це блюдо.

Фріттата за рецептом Джеймі Олівера

Інгредієнти на 4 порції:

Реклама
  •     4 смужки копченого бекону
  •     400 г печериць (можна використовувати суміш різних грибів)
  •     8 великих яєць
  •     85 г чеддера
  •     50 г руколи
  •     оливкова олія
  •     сіль, перець
  •     червоний винний оцет


Рецепт приготування:

1. Розігріти духовку до 200 С.

2. Бекон подрібнити і обсмажити на 1 ч.л. оливкової олії в сковороді діаметром 25 см, придатній для духовки. Це займе близько 2 хвилин.

3. Додати нарізані гриби, приправити сіллю і меленим перцем. Смажити протягом 5 хвилин, весь час помішуючи, до золотистого кольору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ


4. Злегка збити яйця і вилити їх на гриби. Рівномірно розкласти зверху шматочки сиру.

5. Відправити до духовки і запікати близько 10 хвилин. За цей час фріттата повинна "схопитися".

6. Провести кухонною лопаткою уздовж країв омлету і акуратно перекласти його на тарілку.

7. Подавати фріттату, посипавши її руколою і окропивши невеликою кількістю оливкової олії і червоного винного оцту.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом смачного омлету з помідорами. Ми також повідомляли, що в Бельгії приготували рекордний омлет з 10 тисяч яєць.

Дивіться відео, як приготувати італійську картопляну тортилью:

Реклама