Фріттата з грибами в духовці. Фото: cooking.nytimes.com
Фріттату роблять з курячих яєць з додаванням різних інгредієнтів. На відміну від класичного французького омлету, начинку до цієї страви додають під час смаження, а не загортають в готовий омлет.
Невід'ємною складовою фріттати є сир. Для приготування найкраще використовувати чеддер або пармезан.
Фріттату з однаковим успіхом можна смажити на сковороді або запікати в духовці. Є навіть особлива сковорода з двома ручками, спеціально створена під це блюдо.
Фріттата за рецептом Джеймі Олівера
Інгредієнти на 4 порції:
- 4 смужки копченого бекону
- 400 г печериць (можна використовувати суміш різних грибів)
- 8 великих яєць
- 85 г чеддера
- 50 г руколи
- оливкова олія
- сіль, перець
- червоний винний оцет
Рецепт приготування:
1. Розігріти духовку до 200 С.
2. Бекон подрібнити і обсмажити на 1 ч.л. оливкової олії в сковороді діаметром 25 см, придатній для духовки. Це займе близько 2 хвилин.
3. Додати нарізані гриби, приправити сіллю і меленим перцем. Смажити протягом 5 хвилин, весь час помішуючи, до золотистого кольору.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
4. Злегка збити яйця і вилити їх на гриби. Рівномірно розкласти зверху шматочки сиру.
5. Відправити до духовки і запікати близько 10 хвилин. За цей час фріттата повинна "схопитися".
6. Провести кухонною лопаткою уздовж країв омлету і акуратно перекласти його на тарілку.
7. Подавати фріттату, посипавши її руколою і окропивши невеликою кількістю оливкової олії і червоного винного оцту.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом смачного омлету з помідорами. Ми також повідомляли, що в Бельгії приготували рекордний омлет з 10 тисяч яєць.
Дивіться відео, як приготувати італійську картопляну тортилью: