Рецепт смачного домашнього медовика зі сметанним кремом

15 лютого 2019, 14:21
Ви можете прикрасити готовий торт ягодами або полити шоколадною глазур'ю

Лінивий медовик

Медовий торт – це десерт, знайомий кожному нас з дитинства. Ми поділимося рецептом смачного домашнього медовика з простим сметанним кремом.

Медовик зі сметанним кремом

Інгредієнти:

  • 375 г борошна
  • 105 г цукру
  • 110 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 60 г меду
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 9 г соди


Для крему:

Реклама
  • 800 г жирної сметани
  • 120 г цукру

Читайте також:

Рецепт приготування:

  1. Розтопити в сотейнику цукор. Зняти з вогню, додати вершкове масло і мед, перемішати до однорідності, процідити через сито.
  2. Додати 1/3 просіяного борошна, соду, лимонний сік і яйця, перемішати.
  3. Додати борошно, що залишилося. Замісити м'яке тісто, обернути його харчовою плівкою. Остудити до кімнатної температури.
  4. Отримане тісто розділити на 8-10 частин. Розкачати кожну максимально тонко і обрізати під обраний діаметр. Випікати в духовці при 180 градусах до золотистого кольору, близько 5 хвилин. Має вийти вісім коржів і ще один для крихт на декор.
  5. Для крему добре збити сметану з цукром. Якщо крем виходить рідким, додати пакетик згущувача для вершків.
  6. Зібрати торт, промазуючи коржі сметаною. Прикрасити на свій смак.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати медовик з халвою. Сайт "Сегодня" також розповідав, як правильно зберігати мед.

Дивіться відео, як приготувати сметанник без випічки:

Реклама