Зелений весняний салат з редискою
В склад редису входять фітонциди (натуральні антибіотики), які не тільки відмінно справляються з сезонним авітамінозом і занепадом сил, але і допомагають в лікуванні хворих на бронхіт. Тому початок весни – саме час приготувати смачний і корисний салат з редискою.
Вибираючи редис, пам'ятайте, що здоровий і корисний овоч має рівну і гладку шкірку, не повинен мати тріщини. Якісний редис може бути тільки з гарним соковитою бадиллям.
Простий салат з редискою і яйцем
Час приготування:
- 20 хвилин
Калорійність:
- 53 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 8-10 шт. редиски
- 1 свіжий огірок
- 5 листочків молодої або пекінської капусти
- 3 стебла зеленої цибулі
- 4 яйця
- 1 ч.л. лимонного соку.
- Оливкова олія – за смаком
- Сіль, мелений перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Редиску, яйця і огірок нарізати кружечками.
- Зелену цибулю дрібно порубати.
- Відрізати у листя пекінської капусти нижню частину – білу і тверду. Зелену частину нарізати тонкими поперечними смужками.
- З'єднати всі інгредієнти.
- Скропити лимонним соком, посолити, поперчити і перемішати.
- Полити оливковою олією і подавати.
Корисна порада
Такий салат можна заправити натуральним йогуртом або французьким соусом вінегрет .
Дивіться відео, як зробити салат з редискою і плавленим сиром:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати весняний салат з редису з огірками, авокадо, черрі і капустою. "Сьогодні" також ділилися рецептом холодного супу з авокадо і редискою .