Основу класичного соусу вінегрет складають білий винний оцет і оливкова олія. Незважаючи на простоту рецепта, соус вінегрет можна урізноманітнити додатковими складовими, одні з яких відмінно доповнюють овочеві страви, а інші добре поєднуються з м'ясом, куркою або морепродуктами.
Дивіться відео, як приготувати оригінальні соуси до м'яса:
В італійській кухні соус вінегрет – найпоширеніша заправка для рибних і овочевих карпаччо, а також для овочів гриль і салатів. У Франції це традиційний соус, який є на кожному столі. Їм поливають холодні закуски і легкі салати. Приготувати соус вінегрет простіше простого.
Класичний соус вінегрет
Час приготування:
- 5 хвилин
Калорійність:
- 449 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Винний оцет – 1 ст.л
- Оливкова олія – 4 ст.л
- Сіль – 1/2 ч.л
- Суміш перців – 1/8 ч.л
Спосіб приготування:
- Змішуємо винний оцет із сіллю і перцем до розчинення солі.
- Вливаємо оливкову олію і ретельно збиваємо вінчиком до густого стану.
Що додати в соус вінегрет, щоб він був смачніший
Є дуже багато варіацій вінегрету:
Часниковий
Розтираємо зубчик часнику з сіллю і перцем. Готуємо, як зазначено вище.
Гірчичний
До солі і перцю додаємо 1/2 чайної ложки гірчиці.
Зелений
До основного соусу додаємо чайну ложку дрібно нарізаної ріпчастої цибулі і столову ложку суміші подрібнених трав: зеленої цибулі, петрушки, естрагону (тархуну).
Томатний
Один стиглий помідор протираємо через сито для видалення насіння і шкірки. Томатне пюре додаємо до солі, перцю і оцту. Перемішуємо і поступово вводимо олію
Яєчний
Жовток відвареного яйця розтираємо і вводимо до оцтової суміші. Додаємо олію.
З перцем
Один болгарський перець очищаємо від насіння і запікаємо до м'якості. Протираємо через сито і додаємо в суміш оцту, солі і перцю. Вводимо олію.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, що робити, якщо ви пересолили соус . "Сьогодні" також ділилися рецептом журавлинного соусу від Марти Стюарт .