Рецепт весняного крем-супу з спаржі з білим вином

29 травня 2020, 10:50
Легкий і смачний суп для обіду

Крем-суп зі спаржі

Спаржа – дуже смачний делікатес, який високо цінують гурмани і шефи найкращих ресторанів в усьому світі. З неї готують закуски, салати, основні страви і супи.

Ми розповімо, як зробити ніжний суп-пюре із зеленої спаржі з білим вином і вершками. Пагони потрібно буде обов'язково підготувати: підрізати (1-2 см стебла знизу) і очистити картоплечисткою з середини вниз.

Реклама

Крем-суп зі спаржі

Крем-суп зі спаржі

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 78 ккал на 100 г

Складові:

  • 600 г спаржі
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • 2 ст.л. борошна
  • 1/2 склянки білого сухого вина
  • 3 склянки овочевого бульйону або води
  • 3 ст.л. вершків
  • Сіль і перець за смаком
  • 1 цибулина

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Підготовлену спаржу нарізати на шматочки.
  2. Цибулю подрібнити і припустити до м'якості в каструлі з товстим дном. Додати спаржу і готувати, помішуючи, 4 хвилини.
  3. Влити вино і тушкувати ще 4 хвилини, потім додати сіль, перець і бульйон. Довівши до кипіння, варити 10 хвилин.
  4. Додати борошно, розведене в невеликій кількості води. Варити, поки суп трохи не загусне. Збити суп блендером.

Як подавати суп з спаржі

Влити вершки, розлити по тарілках і подавати до столу, скропивши оливковою олією і за бажанням додавши сир – наприклад, козячий.

Дивіться відео, як приготувати морквяний суп-пюре:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які страви можна приготувати із замороженої спаржевої квасолі. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами страв зі шпинату.