Рецепт вегетаріанської лазаньї з грибами, помідорами і сиром

9 лютого 2020, 12:06
Готуємо овочеву лазанью в духовці

Лазанья з грибами та помідорами

Хочете приготувати смачну домашню лазанью, але не їсте м'ясо? Тоді зробіть цю італійську страву з начинкою зі смажених грибів, томатів, соусу бешамель і сиру. Така вегетаріанська лазанья обов'язково сподобається всій родині.

Дивіться відео, як приготувати пасту з томатним соусом і мідіями:

Реклама

Читайте також:

Овочева лазанья з грибами

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 112 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • Листи лазаньї – 9 шт.
  • Печериці – 500 г
  • Молоко – 400 мл
  • Вершкове масло – 50 г
  • Свіжі помідори – 3 шт.
  • Твердий сир – 50 г
  • Цибулина велика – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Борошно – 40 г
  • Рослинна олія – 30 мл
  • Мускатний горіх – 1 щіпка
  • Сіль, пряні трави – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Промити і обсушити печериці, нашаткувати тонкими пластинами.
  2. Цибулю почистити, нарізати і обсмажити на олії до м'якості разом з очищеними і дрібно порубаними часниковими зубчиками. Як тільки цибуля стане м'якою, додати шампіньйони і обсмажити все разом до випаровування рідини, виділеної грибами. За кілька хвилин до закінчення приготування посолити і добре перемішати.
  3. На шкірці помідорів зробити хрестоподібні надрізи, обдати окропом і відразу ж помістити їх в ємність з крижаною водою. Після цього зняти шкірку.
  4. М'якоть нарізати шматочками середнього розміру, помістити в чашу блендера і подрібнити до кашоподібного стану. В отримане томатне пюре додати сіль і пряні трави за смаком, перемішати.
  5. В окремій невеликій каструльці на слабкому вогні розтопити 40 г вершкового масла. Додати борошно і, безперервно перемішуючи, кілька хвилин прогрівати суміш. Прибрати її з вогню і поступово влити молоко, весь час помішуючи.
  6. Повернути ємність на плиту на середній вогонь, довести до кипіння і зменшити вогонь до мінімуму. Варити, помішуючи, поки суміш не загусне до стану рідкої сметани. Додати дрібку мускатного горіха, перемішати.
  7. Форму для запікання змастити 10 г вершкового масла. На дно покласти три листи лазаньї. Зверху налити три ложки молочного соусу, викласти половину печериць і томатного соусу. Повторіть шари і полити зверху білим соусом.
  8. Посипати тертим сиром і поставити в духовку на півгодини.
  9. Перед подачею дати лазаньї трохи охолонути, щоб її легше було порізати на порційні шматки.

На замітку

Деякі види листів для лазаньї слід попередньо відварити. Тому уважно читайте інструкцію на упаковці.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати тісто для лазаньї в домашніх умовах . "Сьогодні" також ділилися рецептом класичного соусу бешамель для лазаньї .