Рецепт вегетаріанських котлет з тофу з овочами

26 листопада 2019, 17:27
Тофу – це соєвий сир родом з Азії

Як приготувати котлети, як у школі

Вегетаріанські котлети з тофу з овочами – прекрасна альтернатива м'ясу. Вони смачні, ситні, красиві і корисні.

Дивіться відео, як замаринувати сир тофу:

Реклама

Вибирайте для їх приготування саме твердий тофу: з м'яким тісто буде дуже рідким. Але і з твердого тофу не готуйте тісто заздалегідь, а відразу приступайте до смаження.

Читайте також:

Реклама

Котлети з тофу на сковороді

Час приготування:

  • 15 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 164 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1 морква, терта
  • 1 пучок зеленої цибулі, нарізаної
  • 1 зубчик часнику, подрібнений
  • 3 см кореня імбиру, тертого
  • 400 г твердого тофу, розкришеного
  • 2 яйця, злегка збитих
  • 2 ст.л. кунжутної олії
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • Солодкий соус чилі – для подачі

Спосіб приготування:

  1. Змішайте всі інгредієнти, крім масла, у великій мисці з невеликою кількістю спецій і добре перемішайте.
  2. Нагрійте обидва види олії на сковороді. Змастіть металеве кільце для випічки розміром 8 см або форму для печива і помістіть на сковороду.
  3. Коли олія нагріється, влийте 5 столових ложок тіста і зменшіть вогонь до середнього.
  4. Готуйте 4-5 хвилин до золотистого кольору, потім зніміть кільце (будьте обережні, воно може бути гарячим), переверніть і приготуйте з іншого боку.
  5. Робіть котлети партіями, а готові перекладайте на тарілку і прикривайте фольгою, щоб вони не охололи.
  6. Подавайте з соусом чилі і додатковою порцією зеленого лука.

Корисна порада

Якщо ви хочете зробити котлетки зовсім вже здоровою їжею, можете приготувати їх не в сковороді на олії, а на пару. Тільки тоді легше викласти всю масу в глибоку тарілку рівним шаром – так у вас вийде прекрасний пудинг. На пару страва буде готова приблизно через 15 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом овочевого салату з тофу . "Сьогодні" також розповідали, як приготувати корисний перекус з тофу .