Салат з печінки та овочів
Салат зі смаженої курячої печінки, варених яєць і свіжих овочів – ідеальна страва для літнього вечері. Він швидко готується і виходить дуже смачним і ситним.
Салат заправляється пікантним соусом з оливкової олії, гірчиці, бальзамічного оцту і кленового сиропу. Останній інгредієнт можна замінити рідким медом.
Теплий салат з печінкою, вареним яйцем і овочами
Салат з печінки та овочів
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 172 ккал на 100 г
Складові:
- 250-300 г курячої печінки
- 2-3 яйця
- 2-3 свіжих огірка
- 2 свіжих помідора
- Пучок салатної зелені
- Оливкова олія
- Сіль, перець
Читайте також:
Для заправки:
- 2 ст.л. оливкової олії
- 1 ч.л. бальзамічного або винного оцту
- 1 ч.л. гірчиці
- 1 ч.л. кленового сиропу
Дивіться відео, як приготувати курячу печінку на грилі:
Спосіб приготування:
- Печінку промити, розрізати на дві частини по з'єднанню, посолити, поперчити і обсмажити на розігрітій сковороді на середньому вогні з додаванням оливкової олії. Смажити до готовності, близько 5 хвилин, кілька разів в процесі перемішавши.
- Салатну зелень помити і обсушити, порвати руками в миску.
- Яйця відварити круто, остудити і почистити. Розрізати на четвертинки.
- Помідори і огірки помити, довільно нарізати.
- Додати до зелені овочі, варені яйця і смажену курячу печінку.
- Змішати всі інгредієнти для заправки і полити салат.
Корисна порада
Ви можете додати салат яйце пашот замість зварених круто яєць.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати літній салат з інжиром, виноградом і блакитним сиром, а також ділилися рецептом печінкового рулету з сиром.