Рецепт теплого салату з курячої печінки, яєць та овочів

19 серпня 2020, 17:46
Печінку перед смаженням потрібно обов'язково підготувати, видаливши всі плівки і жир

Салат з печінки та овочів

Салат зі смаженої курячої печінки, варених яєць і свіжих овочів – ідеальна страва для літнього вечері. Він швидко готується і виходить дуже смачним і ситним.

Салат заправляється пікантним соусом з оливкової олії, гірчиці, бальзамічного оцту і кленового сиропу. Останній інгредієнт можна замінити рідким медом.

Реклама

Теплий салат з печінкою, вареним яйцем і овочами

Салат з печінки та овочів

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 172 ккал на 100 г

Складові:

  • 250-300 г курячої печінки
  • 2-3 яйця
  • 2-3 свіжих огірка
  • 2 свіжих помідора
  • Пучок салатної зелені
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець

Читайте також:

Реклама

Для заправки:

  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 1 ч.л. бальзамічного або винного оцту
  • 1 ч.л. гірчиці
  • 1 ч.л. кленового сиропу

Дивіться відео, як приготувати курячу печінку на грилі:

Спосіб приготування:

  1. Печінку промити, розрізати на дві частини по з'єднанню, посолити, поперчити і обсмажити на розігрітій сковороді на середньому вогні з додаванням оливкової олії. Смажити до готовності, близько 5 хвилин, кілька разів в процесі перемішавши.
  2. Салатну зелень помити і обсушити, порвати руками в миску.
  3. Яйця відварити круто, остудити і почистити. Розрізати на четвертинки.
  4. Помідори і огірки помити, довільно нарізати.
  5. Додати до зелені овочі, варені яйця і смажену курячу печінку.
  6. Змішати всі інгредієнти для заправки і полити салат.

Корисна порада

Ви можете додати салат яйце пашот замість зварених круто яєць.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати літній салат з інжиром, виноградом і блакитним сиром, а також ділилися рецептом печінкового рулету з сиром.