Мусака з овочами в духовці
Мусака – запіканка з золотистою скоринкою з літніх овочів, перешарованих м'ясним фаршем. Існує безліч рецептів цього блюда, які можуть значно відрізнятися один від одного в залежності від регіону. Ми розповімо, як приготувати мусаку з печених овочів по-румунськи.
Мусака з фаршем в духовці
Мусака з овочами в духовці
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 140 ккал на 100 г
Складові:
- 400 г м'ясного фаршу
- 2 баклажана
- 1 кабачок
- 1 ріпчаста цибуля
- 120 г твердого сиру
- 3 помідори
- 2 болгарських перцю
- 1 ч.л. солі
- 1 пучок зелені
- 60 г вершкового масла
- 1/2 ч.л. чорного меленого перцю
- 1/2 ч.л. майорану
- 1/2 ч.л. сушеного базиліка
- 1 ч.л. сушеного часнику
Читайте також:
Спосіб приготування:
- Кабачок промити, обсушити і нарізати кружечками. Обсмажити з двох сторін на сухій сковороді.
- Баклажани, помідори і болгарський перець запекти в духовці до потемніння скоринки.
- Форму для запікання змастити олією, на дно викласти кружечки обсмаженого кабачка.
- М'ясний фарш змішати з подрібненою ріпчастою цибулею, нарізаною зеленню, чорним свіжомеленим перцем і сіллю. Рівномірно викласти на кружечки кабачка.
- У запечених баклажанів зняти корочку і нарізати на кружечки. У запечених болгарських перців видалити серединку з насінням і нарізати на великі шматочки.
- Викласти спочатку кружечки баклажанів, посипати майораном і базиліком.
- Потім – скибочки болгарського перцю наступним шаром на баклажани. Посипати сухим часником.
- Помідори без шкірки нарізати крупно і розкласти разом з шматочками вершкового масла.
- Твердий сир натерти на крупній тертці і засипати все зверху останнім шаром.
- Духовку розігріти до 180 ° С. Поставити форму в розігріту духовку на 40 хвилин під фольгою. Зняти фольгу і залишити форму в духовці на 5-7 хвилин для утворення сирної скоринки.
Як подавати мусака
Подавайте блюдо гарячим разом зі свіжими овочами та питою.
Дивіться відео, як зробити в'ялені баклажани вдома:
Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами приготування грецької мусаки .