Рецепт ситної вечері: картопляна запіканка з м'ясним фаршем і помідорами

7 червня 2018, 17:27
Апетитна запіканка з м'ясом, картоплею і томатами

Запіканка з овочів і фаршу. Фото:

Для такої страви підійде будь-який фарш – як яловичий, так і курячий (або комбінований). Запіканка виходить дуже ситною і ароматною, спробуйте!

Картопляна запіканка з фаршем і помідорами

Реклама

Інгредієнти:

  • м'ясний фарш – 600 г
  • картопля – 6-7 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 3 зубчики
  • томати – 2 шт.
  • сіль за смаком
  • чорний перець – за смаком
  • томатна паста – 2-3 ст. л.
  • сир – 100 г
  • оливкова олія – за смаком

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Картоплю відварити в мундирах, дати охолонути, очистити і нарізати кружечками.
  2. Цибулю і часник очистити і дрібно нарізати, томати нарізати кружечками, сир натерти на тертці.
  3. У сковороді з оливковою олією обсмажити цибулю 3-4 хвилини, потім додати фарш і часник, посолити і поперчити за смаком і обсмажити, помішуючи, до готовності.
  4. Додати томатну пасту і тушкувати 2-3 хвилини.
  5. Розігріти духовку до 180 градусів.
  6. Змастити маслом форму для запікання і викласти нарізану картоплю, зверху рівномірно викласти підготовлений фарш, потім – шматочки томатів.
  7. Рівномірно покрити запіканку тертим сиром, відправити до духовки і запікати 20 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом тушкованої яловичини в гострому томатному соусі. Крім цього, сайт "Сегодня" писав, як запекти курку з прованськими травами і часником. Ми також розповідали, як приготувати свинячі відбивні з яблучним соусом.

Дивіться відео, як вибрати якісний м'ясний фарш: