Рецепт свинячих реберець барбекю в духовці

20 січня 2020, 17:10
Запечені реберця – сама що не є домашня зимова їжа

Телячі ребра з фруктами і медом

Свинячі реберця барбекю можна готувати в будь-який час року: влітку – на грилі, взимку – в духовці. Мінімальних зусиль і деякої уваги потребує тільки соус, але його можна зробити заздалегідь.

Дивіться відео, як приготувати макарони з копченими реберцями:

Реклама

Читайте також:

Свинячі реберця в соусі барбекю

Реклама

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

  • 310 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 1,6 кг свинячих реберець
  • 1 невелика цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 400 г кленового сиропу
  • 2 ч. л. солі
  • 160 г кетчупу
  • 6 ст. л. білого винного оцту
  • 4 ч. л. гірчичного порошку
  • Свежeмолотий перець
  • Трохи вустерського соусу (кисло-солодкий соус на основі оцту, цукру і риби)

Спосіб приготування:

  1. Для соусу дрібно нарізати лyк і часник, змішати в сотейнику з іншими інгредієнтами і варити на невеликому вогні 20-30 хвилин до загустіння. Періодично помішувати, щоб не підгоріло.
  2. Реберця розрізати на шматки по 3-4 ребра, помити, обсушити серветкою і скласти в деко. Скропити парою столових ложок води і щільно накрити фольгою, щоб при запіканні не виходив пар.
  3. Духовку розігріти до 200 °C (180 ° С з конвекцією). Запікати реберця 30 хвилин.
  4. Зняти фольгу, змастити реберця соусом.
  5. Знову поставити в духовку, вже без фольги, і запікати в тому ж температурному режимі ще 30 хвилин. При необхідності в останні 5 хвилин включити духовку на максимальну темпаратури, щоб вони як слід зарум'янилися.
  6. Подавати з рештою соyсом, свіжим білим хлібом і асорті зі свіжих і маринованих овочів.

Корисна порада

Замість кленового сиропу можна використовувати темний мед, трохи зменшивши кількість, так як він солодший. Якщо у вас немає гірчичного порошку, замініть його готовою гірчицею. Реберця перед запіканням під фольгою солити і перчити не треба – все потім дає соус.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом свинячих реберець по-китайськи в спеціях . "Сьогодні" також розповідали, як запекти яловичі реберця під журавлинним соусом .