Рецепт зігріваючого сирного супу з грибами

28 січня 2019, 18:00
Ситний і ароматний зимовий суп

Крем-суп з сиром – те, що потрібно морозного зимового дня. Сьогодні ми приготуємо його на курячому бульйоні з грибами, вершками, плавленими сирками і картоплею.

Сирний суп з грибами

Реклама

Інгредієнти:

  • 1 куряче філе
  • 2 картоплини
  • 500 г глив або шампіньйонів
  • 2 плавлених сирки з беконом
  • 2 плавлених сирки із зеленню
  • 1 цибулина
  • 1 яйце
  • 100 мл вершків 30%
  • сіль, перець – за смаком
  • свіжа зелень
  • лавровий лист
  • запашний перець горошком

Рецепт приготування:

  1. Куряче філе помийте і наріжте кубиками. Складіть в каструлю, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Злийте рідину і промийте м'ясо.
  2. Знову залийте свіжою холодною водою, додайте лавровий лист, 3-4 горошини запашного перцю і цілу цибулину. Доведіть до кипіння і млоїть на повільному вогні годину. Приберіть лавровий лист, горошок і цибулину.
  3. Додайте нарізану кубиками очищену картоплю і нарізані тонкими пластинками гриби. Доведіть картоплю до готовності і додайте подрібнений плавлений сир (його можна дрібно нарізати або натерти на тертці).
  4. Збийте яйце виделкою і тонкою цівкою додайте до супу, весь час помішуючи віночком.
  5. Влийте вершки. Посоліть і поперчіть за смаком, доведіть суп до готовності.
  6. Перелийте в тарілки, прикрасьте зеленню і подавайте з грінками.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати крем-суп з білими грибами і часниковими грінками. Крім цього, ми розповідали, як зварити соус із сушених білих грибів.

Реклама

Дивіться відео про найдорожчі супи світу: