Рецепт сметанно-полуничного торта без випічки

17 червня 2020, 12:08
Готуємо смачний і красивий літній десерт

Торт з полуницею і желе

Полуничний торт з желе – ідеальний десерт для літа, легкий, смачний і освіжаючий. Його може зробити навіть початківець-кулінар.

Основа для десерту готується як для чізкейку – з крихт печива і розтопленого вершкового масла. Потім викладається сметанний шар, а зверху – полуничне желе разом з тонко нарізаними ягодами.

Реклама

Сметанно-полуничний торт

Торт з полуницею і желе

Час приготування:

Реклама
  • 1 годину + час на застигання

Калорійність:

  • 217 ккал на 100 г

Складові:

  • 250 г печива
  • 400 мл сметани або грецького йогурту
  • 170 г цукру
  • 5 г желатину
  • 130 г вершкового масла
  • 200 г полуниці
  • 1 упаковка полуничного желе

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Печиво складіть в будь-який щільний пакет і за допомогою качалки подрібніть його в крихту.
  2. Перекладіть подрібнене печиво в миску.
  3. Вершкове масло розтопіть в мікрохвильовій печі або на паровій бані. Додайте масло до печива. Добре перемішайте руками, щоб масло просочило печиво.
  4. Форму для випічки застеліть харчовою плівкою.
  5. Руками розподіліть отримане "тісто" по дну форми, рівномірно і добре утрамбувати. Відправте форму в холодильник на 15 хвилин.
  6. Полуницю помийте, обріжте хвостики. Наріжте кожну полуницю уздовж на тонкі слайси.
  7. Дістаньте форму з холодильника, розподіліть частину полуниці по колу по висоті бортика.
  8. Сметану або йогурт збийте з цукром міксером хвилин 5-7, до загусання.
  9. Желатин залийте 1-2 ст.л. теплої води. Дайте йому постояти хвилин 5-7, щоб він набряк, і розпустіть його потім на паровій бані або в мікрохвильовій печі (20 секунд при 600 Вт).
  10. Додайте желатин в сметанно-цукрову масу, перемішайте. На цьому етапі можна додати в сметанний прошарок полуничне пюре.
  11. Вилийте сметанну суміш у форму, відправте на 20 хвилин в холодильник, щоб шар застиг.
  12. Полуничне желе приготуйте відповідно до інструкції на упаковці.
  13. Дістаньте форму з тортом з холодильника. Викладіть на сметанний шар полуницю, що залишилася, в довільному порядку. Залийте в форму желе.
  14. Поставте полуничний торт в холодильник до повного застигання, на 1 годину мінімум.
  15. Готовий полуничний торт дістаньте з холодильника. Зніміть харчову плівку і викладіть торт на блюдо. Можна прикрасити торт листочками свіжої м'яти.

Корисна порада

Наливайте полуничне желе на торт по 1 ст.л., так ви точно не пошкодите сметанний шар.

Дивіться відео, як зробити сметанник без випічки:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити лимонний торт без випічки і ділилися рецептом полуничного чізкейку без випічки .