Рецепт салату з карамелізованими грушами і гранатом

28 листопада 2019, 16:59
Готуємо смачний і оригінальний осінній салат

Салат з грушою і сиром

Салат з груші, сиру і гранатових зерен готується дуже просто і швидко, але результат вартий святкової вечері.

Дивіться відео, як зробити корисну заправку для салату:

Реклама

Чудовим доповненням до нього стане заправка на основі меду, причому для пікантності в неї додані гірчиця і малиновий оцет.

Читайте також:

Реклама

Салат з грушею, сиром і гранатом

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 125 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 75-100 г міксу салатного листя
  • 2 невеликі груші
  • 10 г вершкового масла
  • 1/2 ст.л. дрібного коричневого цукру
  • Жменя зерен граната
  • Козячий сир або фета – 100 г

Для заправки:

  • 1 ст.л. оливкового масла
  • 1 ст.л. малинового оцту
  • 1 ч.л. неострой гірчиці
  • 2 ч.л. рідкого меду
  • Сіль, мелений чорний перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Груші помити, розрізати на чотири частини, видалити серцевину і нарізати тонкими пластами.
  2. У сковороді розтопити вершкове масло, додасть до нього коричневий цукор, перемішати. Викласти в цю суміш скибочки груш і готувати на сильному вогні приблизно по 2 хвилини з кожного боку. Зняти з вогню.
  3. Приготувати заправку. Для цього з'єднати оцет, гірчицю і мед і, продовжуючи перемішувати, по краплині влити оливкове масло. Посолити, поперчити за смаком.

Як подавати салат

На порційні тарілки викласти салатне листя, карамелізований груші і подрібнений сир, полити заправкою і прикрасити зернами граната. Подавати разом зі свіжим багетом.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити салат "Цезар" з креветками . "Сьогодні" також розповідали, як приготувати смажену форель із зеленим салатом .