Рецепт салату зі свіжого інжиру, прошуто і руколи

4 жовтня 2020, 12:45
Склад салату простий, як і метод приготування

Салат з інжиром та руколою

Солодкий інжир, гостра рукола, кислувата малина і солоне прошуто – таке гармонійне поєднання продуктів не залишить байдужим жодного гурмана. За бажанням ви можете додати в салат козячий сир та підсмажені кедрові горішки.

Салат з інжиру, руколи і прошуто

Реклама

Салат з інжиром та руколою

Час приготування:

  • 10 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 415 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 пучок руколи
  • 2-3 шт. свіжого інжиру
  • Кілька смужок прошуто, хамона або бекону
  • Малина – жменя
  • Пармезан – для подачі
  • Бальзамічний соус – для подачі

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Руколу добре промити і обсушити.
  2. Інжир помити і розрізати на часточки.
  3. Малину акуратно помити.
  4. Викласти прошуто на тарілку, додати інжир, ягоди і руколу.
  5. Зверху посипати тонко нарізаним пармезаном. Приправити салат бальзамічним соусом і подавати.

Як зробити домашній бальзамічний соус

Змішайте 1 ст.л. меду і 3 ст.л бальзамічного оцту. Поставте на слабкий вогонь і готуйте, поки суміш не карамелізується.

Дивіться відео, як законсервувати диню з інжиром на зиму:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом літнього салату з інжиру, винограду і блакитного сиру, а також розповідали, як приготувати французький десерт клафуті з інжиром і бананом.