Рецепт пісних гречаних котлет з грибами

27 листопада 2019, 11:18
Гречані котлети готуються з простих і доступних продуктів

Пісні гречані котлети

Різдвяний піст 2019-2020 пройде з 28 листопада по 6 січня. В цей час церковний статут забороняє вживати м'ясо, яйця і молоко.

Дивіться відео, як приготувати пісні булочки з родзинками і розмарином:

Реклама

Ситні і смачні котлети можна приготувати не тільки з м'яса і риби. Підійдуть овочі, крупи, гриби. Сьогодні приготуємо пісні гречані котлети, які доповнять домашній обід або вечерю.

Читайте також:

Реклама

Пісні котлети з гречкою і грибами

Час приготування:

  • 1.5 години

Калорійність:

Реклама
  • 109 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1 стакан гречаної крупи
  • 250 г грибів
  • 1 середня цибулина
  • 1 середня морква
  • 2-3 столові ложки борошна або 1 середня картоплина
  • 1 ч. ложка солі
  • 1/3 ч .ложки чорного меленого перцю
  • Борошно – для обвалювання котлет
  • Рослинна олія – для смаження

Спосіб приготування:

  1. Закип'ятити дві склянки води. Гречку перебрати, промити і засипати в окріп, додавши 0,5 ч. ложки солі. Після закипання варити на невеликому вогні до повного вбирання води, потім дати каші настоятися під кришкою. Остудити.
  2. Промиті гриби порізати дрібною соломкою і покласти на суху сковорідку без олії.
  3. В процесі нагрівання гриби виділять сік, в якому будуть тушкуватися до повного випаровування вологи.
  4. Цибулю нарізати дрібними кубиками.
  5. Після випаровування рідини зрушити гриби до країв сковорідки, налити олію і в центр покласти цибулю. Пасерувати 5 хвилин, додати натерту на крупній тертці моркву і все разом обсмажувати ще 5 хвилин. Потім перемішати з грибами, посолити і поперчити та смажити все разом до готовності. Остудити.
  6. Змішати гриби і гречку, додати борошно і, за необхідності, трохи води, щоб одержувати в'язкий фарш. Ретельно вимісити фарш рукою (замість борошна можна додати дрібно натерту середню картоплину).
  7. Дати фаршу постояти 15-20 хвилин в холодильнику, щоб в борошні розбухла клейковина. Потім сформувати невеликі котлетки, обваляти їх у борошні і смажити з двох сторін в розігрітій олії до зарум'янювання.

Як подавати пісні котлети

Подавати зі свіжими або тушкованими овочами, картоплею, круп'яним гарніром, з томатним соусом або домашнім пісним майонезом .

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами пісних котлет на будь-який смак .