Рецепт корисних овочевих оладок з сиром від Юлії Висоцької

21 лютого 2020, 16:56
Готуємо швидкі капустяні оладки на сковороді

Оладки з капусти зі сметанним соусом

Оладки на сніданок не обов'язково повинні бути солодкими. Цю страву можна зробити з сезонних овочів. Юлія Висоцька готує капустяні оладки з сиром, морквою і цибулею-порей. Краще доповнення до них – сметанний соус з кропом і гірчицею.

Читайте також:

Реклама

Овочеві оладки нагадують млинці з кабачка, які ми завжди готуємо влітку, або осінні оладки з гарбуза. Важливим є те, що всі інгредієнти доступні і приготування не займає багато часу.

Капустяні оладки з морквою і цибулею-пореєм

Оладки з капусти зі сметанним соусом

Реклама

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

  • 128 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама

Для соусу:

  • Кріп – 3 гілочки
  • Сметана – 1 ч. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.

Основні:

  • Капуста білокачанна – 1/4 качана
  • Лук-порей – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сир твердий – 100 г.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Сіль морська – 1 щіпка

Спосіб приготування:

  1. Капусту натерти на крупній тертці.
  2. Моркву почистити і натерти на крупній тертці.
  3. Світлу частину цибулі-порею нарізати тонкими кільцями.
  4. Розігріти в сковороді столову ложку оливкової олії і обсмажити цибулю з морквою.
  5. Сир натерти на крупній тертці.
  6. Капусту з'єднати з сиром і яйцем, посолити і перемішати.
  7. Додати обсмажену моркву з цибулею, всипати борошно і ще раз перемішати.
  8. Розігріти в сковороді оливкове масло, посмажити оладки і викласти на паперовий рушник, щоб видалити надлишки жиру.

Як зробити сметанний соус для оладок

Кріп дрібно порубати. Сметану з'єднати з гірчицею і кропом, все перемішати. Подавати оладки гарячими разом з соусом.

Дивіться відео, як приготувати оладки з індички:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом оладок з кукурудзи . "Сьогодні" також писали, як приготувати млинці з гарбуза і яблук .