Рецепт пісочного пирога з консервованими абрикосами і мигдалем

29 квітня 2020, 09:04
Готуємо тарт з франжипаном і фруктами від кондитера Олександра Селезньова

Пиріг з абрикосами

Солодкий пісочний тарт з мигдальним кремом і консервованими абрикосами – це дуже смачний домашній десерт, який буде доречним в будь-яку пору року.

Тісто для пирога можна замісити заздалегідь, воно прекрасно зберігається в холодильнику до трьох днів. У потрібний момент залишиться тільки розкачати і збити мигдальний крем – це займає не більше 15 хвилин.

Реклама

Рецепт мигдалевого тарта з абрикосами

Пиріг з абрикосами

Час приготування:

Реклама
  • 2 години

Калорійність:

  • 221 ккал на 100 г

Складові:

Для тіста:

Реклама
  • 200 г пшеничного борошна
  • 50 г дрібного цукру
  • 100 г дуже холодного вершкового масла
  • 1 жовток
  • 1-2 ст.л. крижаної води

Для крему:

  • 125 г смаженого мигдалю
  • 125 г вершкового масла
  • 125 г цукру
  • Цедра 1 лимона
  • 3 яйця
  • 300 г консервованих половинок абрикосів
  • 1 ст.л. цукру

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Для тіста в чаші блендера змішати борошно, цукор і вершкове масло, збити до однорідної крихти. Додати жовток.
  2. Замісити тісто, при необхідності додаючи крижану воду по 1 ч.л., і зібрати тісто в кулю. Обернути тісто харчовою плівкою і прибрати в холодильник мінімум на 30 хвилин.
  3. Розігріти духовку до 180 °С. Розкачати тісто діаметром на 3-4 см більше форми.
  4. За допомогою качалки перемістити тісто в форму і щільно утрамбувати. Сформувати бортики і зробити проколи вилкою, щоб тісто не здулося. Поставити в духовку на 10 хвилин.
  5. Для крему мигдаль змолоти в борошно або дрібну крихту, наскільки дозволяє комбайн.
  6. Збити розм'якшене вершкове масло з цукром. Додати цедру і яйця по одному, добре збиваючи після кожного.
  7. Ввести мигдаль і швидко збити протягом 30 секунд.
  8. Вилити крем в гарячу форму, зверху додати половинки абрикосів і поставити в духовку на 45-55 хвилин до готовності.
  9. Остудити в формі до кімнатної температури, потім перемістити на блюдо. Подавати в теплому або охолодженому вигляді.

Корисна порада

Щоб легше подрібнити горіхи, можна додати в блендер 1 ч.л. цукру, тоді мигдаль не збиратиметься в грудочки.

Дивіться відео, як спекти мигдальні тістечка:

Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти манник на кефірі. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом пісочного пирога з яблуками.