Пиріг з абрикосами
Солодкий пісочний тарт з мигдальним кремом і консервованими абрикосами – це дуже смачний домашній десерт, який буде доречним в будь-яку пору року.
Тісто для пирога можна замісити заздалегідь, воно прекрасно зберігається в холодильнику до трьох днів. У потрібний момент залишиться тільки розкачати і збити мигдальний крем – це займає не більше 15 хвилин.
Рецепт мигдалевого тарта з абрикосами
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 221 ккал на 100 г
Складові:
Для тіста:
- 200 г пшеничного борошна
- 50 г дрібного цукру
- 100 г дуже холодного вершкового масла
- 1 жовток
- 1-2 ст.л. крижаної води
Для крему:
- 125 г смаженого мигдалю
- 125 г вершкового масла
- 125 г цукру
- Цедра 1 лимона
- 3 яйця
- 300 г консервованих половинок абрикосів
- 1 ст.л. цукру
Спосіб приготування:
- Для тіста в чаші блендера змішати борошно, цукор і вершкове масло, збити до однорідної крихти. Додати жовток.
- Замісити тісто, при необхідності додаючи крижану воду по 1 ч.л., і зібрати тісто в кулю. Обернути тісто харчовою плівкою і прибрати в холодильник мінімум на 30 хвилин.
- Розігріти духовку до 180 °С. Розкачати тісто діаметром на 3-4 см більше форми.
- За допомогою качалки перемістити тісто в форму і щільно утрамбувати. Сформувати бортики і зробити проколи вилкою, щоб тісто не здулося. Поставити в духовку на 10 хвилин.
- Для крему мигдаль змолоти в борошно або дрібну крихту, наскільки дозволяє комбайн.
- Збити розм'якшене вершкове масло з цукром. Додати цедру і яйця по одному, добре збиваючи після кожного.
- Ввести мигдаль і швидко збити протягом 30 секунд.
- Вилити крем в гарячу форму, зверху додати половинки абрикосів і поставити в духовку на 45-55 хвилин до готовності.
- Остудити в формі до кімнатної температури, потім перемістити на блюдо. Подавати в теплому або охолодженому вигляді.
Корисна порада
Щоб легше подрібнити горіхи, можна додати в блендер 1 ч.л. цукру, тоді мигдаль не збиратиметься в грудочки.
Дивіться відео, як спекти мигдальні тістечка:
Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти манник на кефірі. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом пісочного пирога з яблуками.