Рецепт незвичайної заготовки: виноградне варення з лимоном

12 серпня 2019, 12:50
Готуємо виноградне варення без кісточок

Виноградне варення. Фото: depositphotos.com

У серпні починається сезон винограду. Ці соковиті ягоди знижують артеріальний тиск, покращують згортання крові і зменшують в ній кількість цукру. Виноград багатий антиоксидантами, завдяки яким можна попередити багато хвороб – атеросклероз, хворобу Альцгеймера і навіть рак.

Дивіться відео про найкорисніші літні ягоди:

Реклама

Для варення з винограду беруть щільні, дозрілі, але не переспілі ягоди. Найкраще підходить сорт кишмиш, оскільки в ньому немає кісточок.

Виноградне варення на зиму

Реклама

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 1 кг винограду кишмиш
  • 800 г цукру
  • 1 лимон
  • 200 мл води

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Виноград помити і зняти ягоди з гілочок.
  2. Лимон помити і обдати окропом. За допомогою дрібної терки зняти цедру. Вичавити сік і процідити його від кісточок.
  3. Насипати в каструлю цукор і влити воду. Довести до кипіння на середньому вогні, щоб цукор розчинився. Зняти з плити.
  4. Додати виноград, сік і цедру лимона. Перемішати і дати охолонути до кімнатної температури.
  5. Повернути на вогонь, довести до кипіння. Знову зняти з вогню і дати охолонути. Повторити ще два рази.
  6. Після третього варіння перелити гаряче варення в стерилізовані банки і закатати.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати теплий салат з печінки з виноградом."Сьогодні" також розповідали, кому не можна їсти виноград.