Рецепт незвичайного полуничного желе з шампанським

24 травня 2020, 07:18
Готуємо оригінальний літній десерт з шампанським

Мегаактивні Стрільці - суничне желе з шампанським

Желе з полуниці з шампанським – незвичайний, але дуже смачний десерт, який можна легко зробити на власній кухні. Ваші близькі будуть в захваті від такого частування.

Якщо після сімейного свята у вас в холодильнику залишилося півпляшки хорошого шампанського, не гайте час і приступайте до готування.

Реклама

Полуничне желе з шампанським

Мегаактивні Стрільці – суничне желе з шампанським

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин + час для застигання

Калорійність:

  • 117 ккал на 100 г

Складові:

  • 130 г цукрового піску
  • Цедра і сік 1 лимона
  • 4 ч.л. желатину в порошку
  • 450 мл шампанського
  • 180 г полуниці
  • 50 г полуничного пюре

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Для пюре 50 г свіжої полуниці розім'яти в пюре з 1 ст .л. холодної води і 1 ч.л. меду.
  2. Покласти цукор в середню каструльку, додати 300 мл води і цедру лимона.
  3. Нагріти суміш, щоб цукор розчинився. Зняти з вогню і дати охолонути, видаливши цедру лимона.
  4. У невелику миску налити лимонний сік і додати желатиновий порошок. Залишити на 3-4 хвилини. Поставити миску на водяну баню до повного розчинення желатину.
  5. Змішати желатин разом з цукровим сиропом, додати полуничне пюре і шампанське.
  6. У келих покласти три чверті ягід і акуратно залити рідким желе, щоб ягоди були повністю покриті, дати трохи застигнути.
  7. Додати желе, що залишилося, і поставити в холодильник на 5 годин.

Як подавати десерт

Прикрасити ягодами і подавати. Можна декорувати десерт збитими вершками і м'ятою.

Дивіться відео, як зробити полуничне вино:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити полуничний мус з білим шоколадом від Юлії Висоцької. Крім цього, Сьогодні.Lifestyle ділилися рецептом полуничного морозива з йогуртом.