Рецепт незвичайного домашнього морозива з нугою і горіхами

8 липня 2020, 12:58
Морозиво-нуга – чудовий літній десерт

Морозиво з нугою

Домашнє морозиво з нугою і горіхами – одне з найсмачніших. Головний плюс полягає в тому, що його можна готувати без морозивниці. У морозильній камері десерт залишається м'яким, не твердіє, тому його не потрібно раз на декілька годин діставати і збивати міксером, щоб розбити кристалики льоду.

Перед подачею морозиво можна прикрасити свіжими ягодами, листочками м'яти, тертим або розтопленим шоколадом.

Реклама

Морозиво з нугою

Морозиво з нугою

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 280 ккал на 100 г

Складові:

  • 250 мл жирних вершків
  • 3 яєчні білки
  • 100 г меду
  • 50 г + 70 г цукру
  • 50 мл води
  • 1 ч.л. ванілі
  • 100 г горіхів

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Горіхи підсушіть і очистіть. Змішайте 70 г цукру з 3 ст.л. води, зваріть сироп. Коли він почне жовтіти, всипте горіхи. Мішайте доти, доки вони не стануть карамельного кольору. Коли охолонуть, подрібніть в блендері.
  2. Відкладіть 2 ч.л. цукру, а той, що залишився, змішайте з медом і водою. Варіть сироп до 131 °С. При досягненні температури 123 °С збийте білки до пишної піни.
  3. Введіть відкладений цукор і збийте до густої маси. Не зупиняючи міксер, влийте сироп. Збивайте білки до охолодження.
  4. Збийте вершки до пишності, змішайте з нугою і горіхами.
  5. Викладіть в прямокутну форму для кексу і приберіть на ніч в холодильник.

Як подавати десерт

Подавайте морозиво, прикрасивши його розтопленим шоколадом.

Дивіться відео, як вибрати корисне морозиво:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сорбета з ківі.