Рецепт справжніх шотландських панкейків від Найджели Лоусон

15 лютого 2019, 11:00
Шотландські оладки подають як тости – з хлібом і джемом

"У дитинстві я часто їла шотландські панкейки (з пакета), коли поверталася додому зі школи. Хто не знає, шотландські млинці подають не як звичайні – гарячими, з сиропом, разом з ножем і виделкою – а скоріше як тости, намазані маслом і джемом. Я пам'ятаю їх практично холодними, але ви можете подавати панкейки теплими, але не такими, що обпалюють пальці", – поділилася спогадами Найджела Лоусон.

Шотландські панкейки

Реклама

Інгредієнти на 20 штук:

  • 1/2 чайної ложки білого винного оцту
  • 150 мл молока
  • 110 г пшеничного борошна
  • 1/2 чайної ложки харчової соди
  • 1 велике яйце
  • 1 столова ложка рослинної олії
  • 1 столова ложка інвертного сиропу, кленового сиропу або рідкого меду

Читайте також:

Реклама

Рецепт приготування:

  1. Змішайте оцет з молоком кімнатної температури і відкладіть, поки відміряєте інші інгредієнти.
  2. Насипте борошно в глечик або миску з широкою шийкою і додайте соду.
  3. В іншій глечик або миску додайте яйце і масло. Потім за допомогою ложки, намазуйте маслом, відміряйте сироп або мед і перемішайте все разом.
  4. Влийте молоко з оцтом, потім додайте всі рідкі інгредієнти до сухих і перемішайте.
  5. Нагрійте антипригарну сковороду без масла. Наливаючи по 1.5 ст.л. тіста, посмажте млинці. Перевертати потрібно, коли на поверхні тіста з'являться бульбашки.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сирної запіканки з мандаринами. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати пісні млинці з начинками. Ми також розповідали як спекти грушеві оладки за рецептом Джеймі Олівера.

Дивіться відео, як приготувати млинці з апельсинами:

Реклама