Шоколадно-ягідний торт
У цьому святковому десерті на 8 Березня вдало поєднуються шоколадні коржі і повітряний ягідний крем. Якщо у вас немає свіжих ягід для декору, прикрасьте торт кондитерською посипкою або кокосовими цукерками.
Шоколадний торт з ягідним кремом
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 100 г
- Цукор – 100 г
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Какао – 1 ст.л.
- Яйця – 2 шт.
- Розм'якшене вершкове масло – 100 г
Для крему:
- Ягідний мікс – 150 г
- Цукор – 3-4 ст.л.
- Желатин – 10 г
- Вода для замочування желатину – 100 г
- Ягідний йогурт – 450 г
Для прикрашання:
- Асорті свіжих ягід
- листочки м'яти
Рецепт приготування:
- Змастити форму для випічки (діаметр 24-26 см) вершковим маслом і присипати борошном. Розігріти духовку до 180 °С.
- Для тіста вінчиком змішати борошно і розпушувач. Додати просіяне какао, цукор, яйця, вершкове масло або маргарин. Вимішувати міксером близько 2 хвилин, послідовно перемикаючи швидкості від найнижчої до вищої.
- Тісто викласти до форми і розрівняти. Поставити на решітку до розігрітої духовки. Випікати 20 хвилин. Дістати форму з духовки. Через 5 хвилин акуратно викласти корж на кухонну решітку, попередньо застелену папером для випічки.
- Ягоди розморозити, пюрирувати і змішати з цукром.
- Желатин замочити в холодній воді і відставити на 10 хвилин. Злегка віджати його і розігрівати в каструлі на слабкому вогні (не доводити до кипіння!), поки повністю не розчиниться. Поступово підмішати в желатин 3 ст. л. ягідного пюре і ввести масу в пюре, що залишилося. Додати йогурт. Ягідний крем, що залишився, відставити.
- Корж в формі розрізати навпіл. Нижню половину намазати ягідним кремом. Накрити зверху другою половиною коржа. Торт зверху і з боків намазати кремом і поставити на 3 години до холодильника. Готовий торт прикрасити свіжими ягодами і листочками м'яти.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати "Яблучні троянди" на 8 Березня. Сегодня.Lifestyle також ділився рецептом "Наполеона" з заварним кремом на 8 Березня.
Дивіться відео, як святкують 8 Березня в усьому світі: