Рецепт на 8 Березня: салат "Цезар" з креветками

5 березня 2019, 13:07
Секрет смаку цієї страви полягає в заправці

"Цезар" – салат, який не потребує особливого представлення, з цією стравою знайомі всі. Традиційно для приготування "Цезаря" використовують салат сорту романо. Замість нього можна нарізати айсберг, вийде хрусткий варіант "Цезаря".

Швидкий "Цезар" з креветками

Реклама

Складові:

  • Великі креветки – 400 г
  • Салат романо (качан) – 1 шт.
  • Сир пармезан тертий – 50 г
  • Хліб білий (крутон)
  • Лимон
  • Олія оливкова
  • Петрушка або кріп
  • Сіль перець

Для соусу:

  • Домашній майонез – 100 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Соус вустерський
  • Лимон (сік)
  • Перець чорний мелений
  • Сіль морська

Читайте також:

Реклама

Рецепт приготування:

  • Креветки вимийте, очистіть від панцирів, видаліть голови, залишивши за бажанням хвостики. Проведіть ножем уздовж спинки, щоб видалити кишкову вену.
  • Збризніть креветки оливковою олією, посипте дрібно нарізаною зеленню і перемішайте.
  • Обсмажте креветки на розпеченій сковороді або на грилі (або відваріть в киплячій воді), не більш 3-5 хвилин, збризніть лимонним соком, посоліть і поперчіть.
  • Качан салату розберіть на листя, вимийте і висушіть. Порвіть листя руками на шматочки і викладіть на велике блюдо. Додайте креветки і крутон.
  • Для соусу: змішайте майонез, вустерський соус, перець, невелика кількість лимонного соку і пропущений через прес часник.
  • Заправте салат і посипте тертим пармезаном.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом тропічного торта до 8 Березня. Ми також писали, як приготувати смачні салати до весняного свята.

Дивіться відео, як приготувати вишуканий салат від Олексія Суханова:

Реклама