Рецепт на 8 березня: фарширована качка з яблуками і чорносливом

2 березня 2018, 10:54
Завдяки цитрусовому соку і фруктам качка виходить дуже ароматною

Запечена качка в духовці. Фото: Tori Avey

Качка, запечена з апельсинами, – класичний рецепт, який протягом століть існує в кухнях різних країн світу. Готову птицю не можна розрізати відразу: вона повинна трохи постояти і насититися соками.

Запечена качка в духовці

Реклама

Інгредієнти:

  • тушка качки вагою 2-2.5 кг
  • 1 стакан сушених яблук
  • 1 стакан чорносливу без кісточок
  • 6 лимонів
  • 6 апельсинів
  • 1 ст. л. крупної солі
  • щіпка мускатного горіха
  • 8 горошин чорного перцю
  • 2 горошини запашного перцю

Рецепт приготування:

1. Чорнослив помити і залити теплою водою на півгодини. Обсушити.

Реклама

2. Яблука залити окропом на 30 хвилин, після чого злити рідину і перемішати з чорносливом.

3. Лимони і апельсини помити, вичавити сік.

4. Залити промиту тушку качки цитрусовим соком на півгодини, обсушити.

Реклама

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

5. Подрібнити в ступці чорний і запашний перець, перемішати з сіллю і мускатним горіхом. Натерти тушку всередині і зовні.

6. Начинити черевце качки сухофруктами і зашити кулінарною ниткою.

7. Викласти птицю на глибоке деко спинкою вгору, влити півсклянки води.

8. Відправити до розігрітої до 180 °С духовки на 2 години. Через 45 хвилин качку перевернути і полити соком, що виділився. Запікати ще 45 хвилин і знову перевернути. Готувати ще 20 хвилин. Проколоти ніжку дерев'яною шпажкою: якщо виділяється прозорий сік, качка готова.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом тропічного торта до 8 березня. Ми також писали, як приготувати смачні салати до весняного свята.

Дивіться відео, як приготувати вишуканий салат від Олексія Суханова: