Сочники з сиром
Сочники – це апетитні коржі з пісочного тіста з солодкою сирною начинкою. Для додаткового аромату в сир часто додають ваніль, корицю або дрібно натерту цедру лимона.
Сочники з сиром за нашим рецептом виходять просто незрівнянними – тісто ніжне, розсипчасте і залишається м'яким навіть на наступний день.
Сочники з сиром
Сочники з сиром
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 282 ккал на 100 г
Інгредієнти:
Для тіста:
- 210 г борошна
- 1 яйце
- 50 г цукрової пудри або дрібного цукру
- 100 г масла
- Щіпка дрібної солі
- 1/4 ч.л. розпушувача
Для начинки:
- 200 г сиру
- 40 г цукру
- 30 г борошна
- 20 г сметани
- 1/2 жовтка
Для змазування:
- 1/2 жовтка
- 1 ст.л. теплої води
Читайте також:
Спосіб приготування:
- Приготуйте начинку. Всі інгредієнти складіть в миску і ретельно перемішайте міксером. Половину жовтка відразу відкладіть і змішайте з водою, щоб він не засох.
- Приготуйте тісто. Складіть в миску м'яке масло, яйце, сіль, пудру і збийте міксером. Всипте борошно з розпушувачем. Розмішайте і зліпіть тісто в грудку.
- Розділіть тісто на шість частин. Кожну частину скрутіть в недовгу ковбаску і розкачайте на присипаному борошном столі. Покладіть начинку і накрийте половиною тісту, так, щоб вона була видна.
- Викладіть заготовки на застелений пергаментним папером деко. Змастіть жовтком з водою за допомогою пензлика, і начинку, і тісто.
- Випікайте при 200 ° С протягом 25 хвилин.
Як подавати сочнікі
Остудіть і посипте просіяною цукровою пудрою. Подавайте разом з чаєм, кавою або какао.
Дивіться відео, як вибрати якісний сир:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом ватрушок з сиром . Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити сирну запіканку в мультиварці .