Запечена курка з овочами Фото: freepik.com
Рецепт запеченої курки з лимоном, овочами, пряними травами і часником від Джеймі Олівера. Її можна подавати разом з картопляним пюре або відвареним рисом.
Запечена курка за рецептом Джеймі Олівера
Інгредієнти:
• 1,6 кг тушка курки
• 2 середні цибулини
• 2 моркви
• 2 стебла селери
• 1 головка часнику
• оливкова олія
• морська сіль
• мелений чорний перець
• 1 лимон
• 1 невеликий пучок свіжого чебрецю, розмарину, лаврового листа або шавлії
Рецепт приготування:
1. Вийняти курку з холодильника за півгодини до початку її приготування. Нагріти духовку до 240 градусів.
2. Чистити овочі немає необхідності – достатньо їх помити і нарізати. Розламати головку часнику на окремі часточки. Очищати їх від шкірки також не треба.
3. Овочі з часником поставити готуватися в духовці на середній рівень, поливши їх оливковою олією. Те ж саме зробити з куркою – полити оливковою олією і натерти сіллю з перцем всю поверхню птиці.
4. Потім потрібно ретельно наколоти лимон: зробити в ньому безліч дірочок за допомогою тонкого ножа або виделки. Покласти його всередину курки з сумішшю пряних трав. Потім викласти тушку поверх овочів в глибоке деко і поставити до розігрітої духовки.
5. Зменшити температуру до 200 градусів і залишити так на 1 годину і 20 хвилин. Якщо овочі під час приготування здадуться сухими, то через 45 хвилин від початку готування курки хлюпніть трохи води до форми, щоб вони не підгоріли.
6. Коли все буде готово, дістати курку з духовки і дати їй постояти протягом 15 хвилин. На цей час слід прикрити курку фольгою.
7. Готову птицю розрізати на порційні шматки і подавати разом з запеченими овочами і м'ясним соком, який утворився під час запікання.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат з курки з ананасами. Сайт "Сегодня" також розповідав, як приготувати чахохбілі з курки. Ми також ділилися рецептом ідеальної запеченої курки від колишнього королівського шеф-кухаря.
Дивіться відео, як приготувати хрустку курку по-китайськи: