Рецепт ідеальної запеченої курки від колишнього королівського шеф-кухаря

6 червня 2018, 13:18
За словами шефа, принцеса Діана любила куряче філе без шкіри, а принци – ніжки і крильця

Запечена курка в духовці. Фото: freepik.com

Запечена курка з хрусткою скоринкою - це перевірене часом блюдо, яке люблять усі. Даррен Макгрейди, колишній особистий шеф-кухар британської королівської сім'ї, розповів про секрети приготування курки, яку він колись запікав для братів Вільяма і Гаррі та їх мами, принцеси Діани.

"Коли я готував смажене курча, принцеса Діана їла пісну грудку, а хлопчики – хрусткі ніжки разом зі шкірою. Меган Маркл, дружина Гаррі, теж дуже піклується про своє здоров'я, і цілком можу собі уявити, що принц знімає для неї шкіру з курячого філе , як це робив я для його матері", – поділився спогадами шеф.

Реклама

Фірмовий рецепт курки від Даррена Макгрейди

  1. Розігрійте духовку до 220 C.
  2. Дістаньте курку з холодильника і висушіть її паперовими рушниками; промокніть насухо.
  3. Посипте тушку сіллю – ніякого жиру, абсолютно ніякого жиру.
  4. Поставте решітку на деко для запікання так, щоб повітря могло циркулювати під ними, і помістіть зверху птицю.
  5. Поставте курку в духовку і забудьте про неї на годину. За 60 хвилин курка вагою 1-1.8 кг вийде соковитою всередині і хрусткою зовні.


Досить просто, чи не так? Вся справа в тому, що шкіра курчати має свій власний жир, і тому вам не потрібно змащувати її вершковим маслом чи оливковою олією. Витерта насухо, вона краще реагує на тепло і швидше покривається апетитною золотистою скоринкою.

Нагадаємо, на честь весілля принца Гаррі і Меган Маркл випустили морозиво. Ми також розповідали, які страви Меган Маркл любить їсти на сніданок.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати дієтичну курячу грудку: